Hlavní obsah

Napoví příští kolo. První korfbalové lize zatím vládne Kolín a rezerva Prostějova

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úvodní kola projel jako nůž máslem. Obhájci korfbalového prvoligového titulu z Kolína náramně vychází i vstup do letošní sezony. Po prvních dvou výhrách Vembloudi zvládli bez problémů i oba duely druhého kola a zatím vévodí tabulce druhé nejvyšší české soutěže.

Foto: VKC Kolín

Kolín po dvou kolech vede tabulku první ligy.

Článek

Pozadu však nezůstává ani Prostějov, jenž je jen o skóre druhý a zatím také letos nepoznal hořkost porážky. Hodně napoví už další kolo na začátku prosince, kdy se oba soupeři utkají ve vzájemném souboji.

MINITURNAJ V MORAVSKÉM KRUMLOVĚ (pořadatel Znojmo)  

Domácí to na favorita zkusili, ten však ukázal kvalitu. V Moravském Krumlově drželo domácí béčko Znojma s Kolínem dlouho krok, postupně však přestávalo modrobílému obhájci titulu stačit. Kolín ke konci už na palubovce jasně vládl a odvezl si výhru 20:13.

Podobně se Vembloudům vedlo i v regionálním derby s nedalekou Kutnou Horou, která dala dohromady seniorský výběr po dlouhé době. Na Kolín však tým v čele s dvojčaty Mensovými neměl a prohrál 10:23.

Znojmo "B" - Kolín 13:20, Kutná Hora  - Kolín 10:23, Znojmo "B" - Kutná Hora  23:19

Tereza Paďouková (hráčka, Kolín): „Start sezony se nám velmi povedl. Projevuje se, že se trenérského kormidla chopil Matěj Kubíček, který se nám snaží vštípit určitý systém. Už to není takový freestyle jako dřív. Na hřišti přemýšlíme trochu jinak a jsme sehranější. Naše silná stránka je vyrovnanost kádru.“

MINITURNAJ V PARDUBICÍCH (pořadatel Náchod)  

Stejně jako si vedl Kolín na jihu Moravy, tak si počínala rezerva Náchodu v domácím miniturnaji v Pardubicích. Nejprve jasně přejela 24:6 brněnský Nový Lískovec, s Brnem B už měla víc starostí. Většina duelu byla velmi vyrovnaná, o své výhře 23:14 rozhodli domácí až v poslední čtvrtině, kdy se jim začalo střelecky dařit a Brno naopak vyklidilo pozice.

V brněnském derby podle očekávání nedal Korfbal klub svému sousedovi z Nového Lískovce šanci a došel si pro triumf 21:11.

Náchod "B" -  Nový Lískovec 24:6, Nový Lískovec - Brno "B" 11:21, Náchod "B" - Brno  "B"  23:14

Filip Šmíd (hráč, Náchod B): „Na Lískovec jsme vlétli a dali poměrně dost košů. Postupně jsme se však přizpůsobili jejich stylu hry a moc se nám nechtělo běhat. Výhra mohla být klidně i vyšší. Proti Brnu šlo o vyrovnané utkání. Většinou jsme vedli o jeden nebo dva koše. Zlom nastal až v poslední čtvrtině, kdy nám to tam začalo padat a vypracovali jsme si rozhodující náskok.“

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ  

Domácí neměli problém, pravé drama přišlo na řadu až v zápase obou hostujících celků. Prostějovská rezerva na domácí palubovce nenechala nic náhodě a po výhrách 20:13 nad Táborem a 28:18 nad Wroclawí si připsala další čtyři body do tabulky. Prostějov zatím neztratil ani bod a nahání vedoucí Kolín.

Prostějov "B" - Tábor 20:13, Prostějov "B" - Wrocław  28:18, Wrocław - Tábor 21:22

Aneta Lešanská (hráčka, Prostějov B): „S Táborem jsme si výhru pohlídali. Asi jsme zvítězili kvůli naší lepší fyzičce a dobrému pohybu. Máme v týmu mladé kluky a Tábor naopak má zkušené družstvo, jejich kluci si tedy s těmi našimi pěkně zaběhali...“

Reklama

Výběr článků

Načítám