Hlavní obsah

Náměstí Svobody ve Frýdku-Místku provoní zabijačkové speciality

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beskydské farmářské trhy, které se konají každý lichý čtvrtek na místeckém náměstí Svobody, budou 6. listopadu ve znamení zabijačky. Návštěvníci si budou moci kromě tradičních výrobků a produktů zakoupit také zabijačkové speciality.

Foto: Jana Matějíková

porcování prasete

Článek

Zabijačkové farmářské trhy začnou již v 9 hodin dopoledne a ukončeny budou v 16 hodin. Kolem 11. hodiny zájemci zhlédnou porcování prasete, které předvede zručný mistr řeznického řemesla, a k dobré náladě budou od 9 do 13 hodin vyhrávat také muzikanti s houslemi a harmonikou.

Řezníci a uzenáři z Trojanovic, Krnova, Návsí u Jablunkova, Větřkovic, Lipníku nad Bečvou a Nového Jičína budou nabízet ovar, zabijačkovou polévku, vařená kolena, jelita, jitrnice a další zabijačkové pochoutky. Návštěvníci tak budou mít možnost porovnat výrobky a chutě specialit z různých oblastí.

Součástí těchto farmářských trhů bude také ochutnávka a prodej regionálních potravin v rámci projektu Ministerstva zemědělství České republiky, které získaly ocenění v daném kraji. Na trzích nebudou chybět ani tradičně nabízené produkty a výrobky, tedy sýry, vejce, zelenina, pečivo, řemeslné výrobky nebo květiny.

Pořadatelem Beskydských farmářských trhů je statutární město Frýdek-Místek.

Beskydské farmářské trhy:

20. 11. – ŘEMESLA 

  4. 12. – ADVENT 

18. 12. – ADVENT    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám