Hlavní obsah

Nadace Divoké husy opět pomáhala zdravotně znevýhodněným na trhu práce

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 21. října se pod křídly Nadace Divoké husy a projektu Čtení pomáhá uskutečnila v hotelu Hilton Prague charitativní aukce Malovaných deštníků. Celá akce byla zahájena jedinečnou “deštníkovou módní přehlídkou“ a byla spojena s “Garage Sale“ (bleší trh).

Foto: Lenka Žáčková

Dražitelé

Článek

Nebývalý úspěch měl bleší trh, který byl vytvořen jako sbírka personálu pražských hotelů Hilton, kam byl také věnován funkční vyřazený inventář ze zmíněných hotelů. V roli licitátora se opětovně osvědčil moderátor Karel Voříšek, který přítomné dražitele neustále vybízel k aktivitě. Díky němu se vydražená částka vyšplhala na neuvěřitelných 79 200 Kč. 

Voříškova sestra přinesla do aukce deštníky, které vznikly v rodinné dílně s jejími dětmi Janinkou a Štefanem. Aukci přišly podpořit i známé osobnosti z českého šoubyznysu, mezi kterými tradičně nechyběla Petra Špindlerová, Štěpánka Duchková, Klára Doležalová, Kamila Moučková, Renata Drössler, Simona Postlerová, Zlatka Bartošková, Jana Rychterová či Tomáš Valík.

Mezi umělecky nejzajímavější patřil deštník s portréty Bohumila Hrabala Jitky Kopejtkové, fotografky a umělkyně zabývající se streetartem a koláží, která svou tvůrčí činnost zaměřuje na autentické zachycení strhaných plakátů na oficiálních i neoficiálních plakátovacích plochách v ulicích měst. Pán, který deštník vydražil, možná ještě ani netuší, jak cenné dílo získal.

Výtěžek z této podzimní akce byl věnován Nadaci Divoké husy, která díky němu mohla podpořit činnost chráněné dílny organizace Tulipan, kde je v současné době zaměstnáno 55 lidí se zdravotním znevýhodněním. 

Nadace Divoké husy působí v České republice od roku 1997 a za tuto dobu rozdělila více než 300 miliónů korun. Její činnost je zaměřená na nestátní neziskové organizace, které pečují o osoby v sociální a zdravotní nouzi. Způsob podpory je naprosto jedinečný v tom, že Nadace Divoké husy zdvojnásobuje výtěžky benefičních akcí. Motivuje tedy žadatele k tomu, aby uspořádali benefiční akci - její výtěžek pak Divoké husy zdvojnásobí.

Oba pražské hotely Hilton organizují každoročně mnoho charitativních akcí a podporují tak hned několik neziskových organizací. Díky těmto aktivitám mohly v roce 2013 hotely Hilton Prague a Hilton Prague Old Town rozdělit mezi nadace více než 500 000 Kč. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám