Hlavní obsah

Náchoďané se obávají, že Bártou slíbené milióny už město nedostane

Novinky, Jiří Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr dopravy Vít Bárta rezignoval 8. dubna na ministerský post. A to ještě před tím, než stihl Náchodu poslat slíbených 300 miliónů korun na řešení problematické dopravy ve vnitřním městě. Obavy o naplnění příslibu finanční pomoci novináři projevili už krátce po jeho zveřejnění koncem února.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Členové a příznivci občanského sdružení Obchvat Náchoda v průběhu nedávné valné hromady pozorně naslouchají informaci starosty o slíbených miliónech.

Článek

Starosta Náchoda Jan Birke už tehdy potvrdil, že vzhledem k dosavadnímu velmi častému střídání ministrů i celých vlád Česka takové nebezpečí hrozí.

Vyjádřil ale své přesvědčení, že vzhledem k tomu, že finanční pomoc má být poskytnuta velmi rychle, v řádu měsíců, stihne pan ministr svůj slib dodržet. Tehdy ani nejčernější scénáře nepočítaly s tím, že ministr rezignuje za jeden a půl měsíce.

"V tuto chvíli nedokáži odhadnout jaký vliv bude mít demise ministra Bárty na přidělení peněz do Náchoda. Musíme počkat až premiér jmenuje nového ministra dopravy a pak se snažit přenést příslib peněz pro Náchod od ministra Bárty tak, aby druhý ministr ho akceptoval," řekl nám večer, krátce po zveřejnění demise starosta Náchoda.

Nemůžeme zahodit práci mnoha lidí

Dosavadní příslib peněz nebyl jen ze strany ministra, ale i ze strany jeho blízkých spolupracovníků. O příslibu peněz pro Náchod bylo informováno i Ředitelství silnic a dálnic Královéhradeckého kraje.

"Nemůžeme se z toho hroutit. Musíme lítat a shánět znova. V žádném případě nezahodím pět měsíců mojí intenzivní práce a mnohých mých kolegů vniveč," uzavřel Jan Birke.

Reklama

Výběr článků

Načítám