Hlavní obsah

Na svatého Valentýna se bude ve Valticích listovat Pražskou svatbou

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Literární klub v galerii Reistna ve Valticích pořádá v pátek 14. února další díl LiStOVáNí. Od 17 hodin se zde bude číst Pražská svatba a jiné erotické povídky Zdenka Merty.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Spisovatel a skladatel Zdenek Merta protagonisty čtení doprovodí také na klavír. „Bude to první živý doprovod Listování a já věřím, že klavír se k nám do klubu v pohodě vejde, i když bude, jak věřím opět plno,“ říká mladá sympatická organizátorka akce Petra Caulfield.

Zdenek Merta je vypravěč s darem veselé, dobromyslné ironie. Ve svých milostných příbězích nešetří fantazií, předvádí muže a ženy v roztodivných situacích, v čase touhy někdy naplněné vrchovatě, ale často komicky a někdy i trapně. Vždycky to však v povídkách jiskří napětím, jestli a jak dojde k odměně, nebo k potrestání. Někdy není úplně jasné, kdo koho svádí.

Jeho literární prvotina vyšla před několika dny v nakladatelství Mladá fronta. V LiStOVáNí ji ztvární Alan Novotný, Petra Bučková v alternaci s Markétou Lánskou.

Reklama

Výběr článků

Načítám