Hlavní obsah

Na rockový začátek roku 2016 se mohou těšit fanoušci ve Zlíně. Přijede Dan Bárta s Alicí i Chinaski

Novinky, Petra Svěráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudebně pestrý začátek nového roku zejména pro rockové fanoušky připravila zlínská Agentura Velryba.

Foto: archiv Agentury Velryba

Dan Bárta a Alice

Článek

22. ledna 2016 vystoupí ve zlínské sportovní hale Euronics od 20.00 hodin jedna z nejzásadnějších českých kapel 90. let – ALICE v čele s frontmanem Danem Bártou. Tato ve své době velmi populární skupina se vydá začátkem roku na neopakovatelné vzpomínkové turné s názvem 100/4 TOUR, které bude oslavou 25. výročí vzniku. Postupně kapela zahraje v jedenácti městech České republiky.

Původem plzeňská skupina, která se do širokého povědomí zapsala již v roce 1991, kdy doprovázela v rámci In the Sky Tour skupinu Lucie, bude nyní k vidění v původním složení. Její nejvýraznější tvář – zpěvák Dan Bárta – se vrátí od jazzu ke svým rockovým kořenům, právě tam, kde kdysi s Alicí začínal.

Fanoušci se dočkají nevšedního zážitku a protagonisté slibují jedinečnou hudební atmosféru. Během vystoupení představí průřez vydanými alby Yeah!, Ústa hromů a Alice. Návštěvníci si budou moci naživo opět vychutnat a zazpívat hity jako Ani náhodou, Ráj se mnou nehledej, A to tě trochu bolí a mnoho dalších rockových pecek, které utkvěly i po letech v paměti milovníků rockové hudby.

„Klidně se to mohlo jmenovat sentiment tour, o ten jde především. Aby někdo nepropadal dojmům nebo ho nenapadaly všetečné otázky, naši fanoušci z těch

dob už mají odrostlé děti, přišel čas se znovu setkat. O žádnou resuscitaci se tedy nejedná, jen o setkání po letech. A pětadvacet let od skoku do kalných vod českého šoubyznysu je pro mne osobně velmi dobrý důvod. Do ledna mi trochu i poporostou vlasy,“ řekl s úsměvem Dan Bárta.

O necelý měsíc později, přesně 18. února 2016, vystoupí na stejném místě, tedy opět v hale Euronics, další oblíbená kapela - CHINASKI.

Na pódiu představí své nové album ROCKFIELD, které zaznamenalo u fanoušků velký ohlas a většina koncertů v rámci ROCKFIELD TOUR byla doposud vyprodaná. Není bez zajímavosti, že tato deska vznikala ve stejnojmenném nahrávacím studiu ve Wallesu, kde před Chinaski natáčeli hudební velikáni jako Quenn, Coldplay nebo Oasis.

„Vlna zájmu o Chinaski je dobrým znamením. Vrací se doba před deseti lety, kdy takové kapely plnily nejen kluby, ale i sportovní haly. S touto kapelou naši agenturu pojí dlouholeté přátelství, takže se na jejich zlínský koncert těším nejen obchodně, ale také osobně. A to, že si písničky Chinaski dnes prozpěvují i děti na základních školách, je dobrým znamením, že to není „retro“ ale naopak „in“, za což jsem opravdu rád,“ uvedl Michal Žáček z pořádající Agentury Velryba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám