Hlavní obsah

Na plzeňské radnici byl slavnostně inaugurován nový děkan Fakulty strojní ZČU

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 22. ledna proběhla na plzeňské radnici slavnostní inaugurace nového děkana Fakulty strojní Západočeské univerzity v Plzni Milana Edla, který se funkce ujal loni 16. října.

Foto: Západočeská univerzita v Plzni

Děkanský řetěz předal M. Edlovi předseda Akademického senátu Fakulty strojní J. Barták, vpravo stojí odstupující děkan J. Staněk.

Článek

Děkanský řetěz mu předal předseda Akademického senátu Fakulty strojní Jiří Barták. Milan Edl je v pořadí již desátým děkanem Fakulty strojní.

Milan Edl je absolventem Fakulty strojní ZČU, kde vystudoval v roce 1997 obor Průmyslové inženýrství a management. V tomto oboru zde také pokračoval v doktorském studiu, které úspěšně zakončil roku 2004. V roce 2009 se na FST habilitoval v oboru Strojní inženýrství.

Od roku 2001 působil na mateřské fakultě jako odborný asistent a výzkumný pracovník, v současné době je zástupcem vedoucího katedry průmyslového inženýrství a managementu. Studenty zde seznamuje s metodami průmyslového inženýrství, operačním výzkumem či počítačovou podporu ve strojírenství. Absolvoval zahraniční stáže na univerzitách v Polsku, Belgii, Slovinsku, Velké Británii, Dánsku a Turecku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám