Článek
Na koštu jistě i tentokrát bude Olaszrizling, Szürkebarát, Muskotaly Otonel, Kéknyelü, Tramini, Rózsakö nebo Frankovka, ale také pálinka z vína, meruňkovice, možná i vinný mošt.
Vynikající vína z révy, která zraje u Balatonu, přivezou do Dobrušky vinaři z partnerského města Ábrahámhegy a na ochutnávku se těší milovníci tohoto moku z Dobrušky i okolí.
K dobrému vínu samozřejmě patří dobré jídlo a v případě maďarského vína se přímo nabízí kombinace s tamní klobáskou nebo jitrničkou a bílým chlebem. Ani ty v Dobrušce chybět nebudou a potencionální účastníci se těší, že je opět doplní vynikající steaky.
Chuťové vjemy tentokrát umocní výstava fotografií Pavla Štěpána nazvaná Procházka u Balatonu, která je instalována v místě ochutnávky, a stylová reprodukovaná hudba.
Podle zpráv prosakujících z éteru bude zájem o maďarské víno velký. Někteří ze znalců místních poměrů, vědomi si velkého zájmu o vynikající víno z oblasti Badacsony, už mají svoji účast do detailů promyšlenou, a tak nejdříve nakoupí mok v lahvích, odnesou ho do bezpečí svých domovů, pak se vrátí, aby dovezená vzorky spolu s přáteli ochutnali.
A důležitá informace na závěr: První lahve letošní ochutnávky budou otevřeny ve 14 hodin.