Hlavní obsah

Na miniházenou v Praze do tělocvičen základních škol

Novinky, Marta Sovová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na několika pražských školách zapojených do Školní ligy miniházené se konec listopadu nese ve znamení příprav, napětí a očekávání. Blíží se totiž druhé kolo ŠL. Děti z prvního stupně a nejen ony se tak mohou seznámit s atraktivní hrou „miniházená“ přímo ve svých tělocvičnách.

Foto: Marta Sovová
Článek

Díky práci Komise rozvoje Pražského svazu házené (KRoz) se podařilo pro školní rok 2010/11 zapojit do projektu 20 základních škol,tedy 48 týmů,které byly rozděleny do 5-ti školních lig.

„Pro nás samotné je to milé překvapení. Nepočítali jsme s takovým zájmem škol o účast ve ŠL,neboť v předchozím roce byla v Praze jediná ŠL.“ komentuje Petr Sychra, šéf KRoz. Již zářijový OPEN turnaj ukázal,že miniházená děti i učitele baví.

V plánu jsou turnaje:

25. 11. - ZŠ Ke Kateřinkám

26. 11. - ZŠ Mazurská

29. 11. - ZŠ U Roháčových kasáren

(pozn. turnaje lig Prokopská a Skalka již proběhly).

Druhé kolo je tedy zkouškou pro školy. Díky velkému počtu přihlášených družstev se na některých školách využijí dvě tělocvičny. „Velmi si vážíme toho, že nám ZŠ vycházejí vstříc při pořádání těchto turnajů. Máme zprávy o tom, jak se děti těší. Dokonce přesvědčily učitele, aby si mohly zahrát miniházenou v TV,“ říká Pavel Jelínek (hl. organizátor).

Turnaje se uskuteční v dopoledních hodinách, a tak třídy, které přijdou o výuku, se mohou seznámit s miniházenou a podpořit družstva. Odměnou pro školy je také fakt, že od sponzorů obdrží dresy, přesto hlavní myšlenkou zůstává radost ze hry.

„Miniházená je pro děti něco nového. A i proto je zajímavější než tradiční hry, které děti znají z hodin tělocviku. Je to dynamická hra s jednoduchými pravidly. Pro děti je důležité, že díky malému počtu hráčů v poli jsou více v kontaktu s míčem, a tedy i více součástí hry,“ komentuje rostoucí zájem Antonín Pokorný, člen KRoz.

Dodáváme, že projekt ŠL není v ČR nic nového. Existuje ve 24 městech a ohlasy dětí, škol i veřejnosti jsou kladné. Nezbývá než si přát, aby turnaje proběhly úspěšně a nejen děti si hru užily.

Více informací o turnajích a výsledcích se můžete dozvědět na www.minihazena.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám