Hlavní obsah

Na Masarykově náměstí v Ostravě se představila akce Lidé lidem

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již poosmé se v Ostravě na Masarykově náměstí konala ve čtvrtek akce Lidé lidem. Jde o přehlídku sociálních služeb působících v Ostravě a okolí a souvisejících aktivit.

Foto: Josef Zajíc

Lidé lidem 2015, Ostrava 25.6.2015

Článek

Akci Lidé lidem 2015 uspořádalo statutární město Ostrava a zahájil ji ing. Zbyněk Pražák, náměstek primátora města Ostravy.

Cílem akce Lidé lidem 2015 je přehlídka sociálních služeb a souvisejících aktivit, které se nachází v Ostravě a okolí. Od 9.00 do 16.00 se zde představili jednotliví poskytovatelé v samostatných stáncích, kde prezentovali svoji činnost.

Kromě nabízených sociálních služeb zde byli i zdravotníci. Zájemce si mohl nechat změřit hladinu cukru v krvi nebo stav tukové hmoty, změřit tlak a poskytli mu další zdravotní úkony a rady.

Na pódiu prezentovali kulturní program uživatelé sociálních složek. Pro děti byly připraveny interaktivní dílny, sestavování obrázků, malování a  sportovní aktivity. Mezi zúčastněnými se pohybovali klauni, kteří bavili děti vytvářením různých zvířátek z balónků.

V průběhu programu se na pódiu uskutečnily rozhovory s jednotlivými pracovníky sociálních služeb.

Atraktivní pro děti byly ukázky policejní kynologie a hipologie. Závěr pěkného slunečního dne na Masarykově náměstí uzavřela  kulturním vystoupením Devítka z Múzické školy a taneční vystoupení street dance skupiny Jekhetane.

Reklama

Výběr článků

Načítám