Hlavní obsah

Na Landeku zazní hudba českých i zahraničních skladatelů

Novinky, Petr Ženč

Symfonický dechový orchestr Májovák Karviná se po dvou letech opět představí posluchačům na koncertě v kompresorovně Hornického muzea Landek Parku Ostrava. Koncert se koná v neděli 12. května od 16:00 hodin a zazní na něm díla českých i zahraničních hudebních skladatelů.

Foto: Petr Ženč

Koncert v kompresorovně Landek Parku

Článek

Na programu koncertu zazní díla současné světové hudební literatury pro symfonické dechové orchestry jako Symphonic Overture Jamese Barnese, Saxpack Otto M. Schwarze a Dutch Masters Suite skladatele Johana de Meije. Jako sólista se představí vynikající mladý saxofonista, student Hudební akademie v Katovicích a pedagog Janáčkovy konzervatoře v Ostravě Lukáš Kolek.

Druhá polovina koncertu bude patřit českým autorům Bedřichu Smetanovi, Antonínu Dvořákovi a Leoši Janáčkovi. Uslyšíte známé skladby jako Slovanské tance, Pilky z Lašských tanců, Polka a Finale z opery Prodaná nevěsta a další. Současné české autory bude zastupovat ostravský hudební skladatel Pavel Staněk a jeho Česká taneční suita.

Koncert řídí šéfdirigent orchestru Ondřej Packan, průvodní slovo má Daniela Walová. Na koncertě budou představeny také nové hudební nástroje, které orchestr pořídil v letošním roce díky podpoře Nadace OKD a statutárního města Karviné. Jedná se především o nové tympány Adams a další vybavení. 

Vstupné na koncert je dobrovolné, vstupenky si můžete bezplatně rezervovat na e-mailu vstupenky.majovak@seznam.cz nebo na rezervačním systému zde: https://symfonicky-dechovy-orchestr-majovak-karvina.reenio.cz/cs/#/terms

Akce se koná za podpory statutárního města Karviná, Nadace Landek, Nadace OKD, Landek Parku Ostrava a Nadace Život umělce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám