Hlavní obsah

Na kluziště na olomouckém Dolním náměstí mohou bruslaři vjet zdarma

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už dnes v úterý 1. listopadu se na Dolním náměstí v Olomouci otevře veřejné kluziště, na které mohou bruslaři vjet zdarma. Novinkou je skutečnost, že ledová plocha zůstane otevřena až do konce února 2012. Pořadateli v prodloužení provozu pomohlo město příspěvkem ve výši 800 tisíc korun.

Foto: Leona Roháčková
Článek

„Chtěli jsme vyjít vstříc lidem, kteří si loni stěžovali, že vstupné na led ve výši padesáti korun je vysoké. Zároveň se množily dotazy, proč nefunguje kluziště po celou zimu. Proto bude bruslení zadarmo a to po čtyři měsíce,“ vysvětlil náměstek primátora Jan Holpuch.

Led na mobilním kluzišti, které je v centru Olomouce instalováno třetím rokem, vydrží do teploty plus patnácti stupňů. Ani hodně teplé počasí by tedy plochu nemělo změnit v bazén. Návštěvníci si mohou schovat věci do uzamykatelných skříněk, k dispozici je i půjčovna bruslí. V okolí bezbariérového kluziště se dnes otevřou i první stánky s občerstvením. Mimo jiné náměstí provoní i nejrůznější punče. 

Ve všední dny dopoledne bude kluziště patřit žákům z olomouckých škol. V sobotu a v neděli jsou pak především pro děti připraveny soutěže. Během sezóny chystají pořadatelé také karneval na ledě, „taneční“ večery nebo ukázky krasobruslení. Kluziště je otevřeno denně od 10 do 22 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám