Hlavní obsah

Na FRESH Festivalu budou návštěvníky učit vařit opravdoví mistři svého oboru

Novinky, Alena Lochmannová

Tři špičkové šéfkuchaře přivede do Plzně letošní ročník FRESH Festivalu.

Foto: Fresh Festival

Tři špičkové šéfkuchaře přivede do Plzně letošní ročník FRESH Festivalu.

Článek

Velká kulinářská show, která se odehraje od pátku 22. do neděle 24. května u OC Plzeň Plaza, se zúčastní "zlý šéf" Zdeněk Pohlreich, slovenský kuchařský mág, který mimo jiné působil jako zástupce šéfkuchaře v restauraci Jamieho Olivera, Marcel Ihnačák, a Pohlreichův žák Jiří Štift, vyhlášený šéfkuchař známý z televizní soutěže MasterChef.

Všichni tři předvedou skvělou kuchařskou show na hlavním pódiu, ale povedou také kulinářský workshop, při kterém budou učit vařit návštěvníky FRESH Festivalu. Zdeněk Pohlreich se představí v sobotu 23. května, Ihnačák se Štiftem pak v neděli 24. května.

Šéfkuchaři se shodují, že vystupování před lidmi na podobných akcích je milým zpestřením jejich práce a že je jim popularita většinou příjemná. „Vaření jako koníček se stalo velmi oblíbenou aktivitou a je to dobře. Jen málo co nás spojuje tak jako dobré jídlo. Loni jsem byl na festivalu v Pardubicích, který měl skvělou atmosféru, a letos se těším, že si to samé zopakuji v Plzni. Při mojí cooking show chci vařit z lokálních surovin, a proto jsem zvolil kuře z Loužné,” říká Jiří Štift.

Zdeněk Pohlreich je tváří plzeňského festivalu (dříve Apetit Festival) už od úplného začátku v roce 2011 a do Plzně se rád vrací. „Akce má dobrou atmosféru, na pořadatele je spolehnutí a je to takové demokratičtější než ostatní festivaly. Na pódiu je skvěle vybavená kuchyň, moderátor je v pohodě a mám to blízko,” prohlásil se svým typickým humorem. A jaká lákadla má připravena pro návštěvníky FRESH Festivalu letos? „Přijedu osobně,” neváhá s jednoznačnou odpovědí.

Jeho slovenský kolega Marcel Ihnačák si přeje, aby se návštěvníci FRESH Festivalu dobře bavili. Kdo od něj jídlo ochutná, může se chlubit, že jedl od kuchaře Jaromíra Jágra. Ihnačák totiž vařil na hokejovém mistrovství světa v Bratislavě pro národní týmy Slovenska, Česka a Švédska.

„Mám velmi blízký vztah k hokeji od doby, kdy jsem ho sám hrával. Vím, že hokejisté potřebují velké porce kvalitní stravy, a to ode mě i dostali. Jágrovi zachutnala moje domácí majonéza, tak jsem mu jí rád ručně připravoval,” vzpomíná na období před čtyřmi lety.

Díky vzrůstající oblibě bude letos festival třídenní, což také přispěje k pohodlí návštěvníků. V pátek 22. května bude program probíhat od 15 do 21 hodin, v sobotu 23. května od 10 do 21 hodin a v neděli 24. května od 10 do 16:30 hodin.

Související témata:

Výběr článků

Načítám