Hlavní obsah

Na farmě Vysoká se rozléhal dusot kopyt a countryové hity

Novinky, Jiří Částka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O uplynulém víkendu se na farmě Vysoká u Chrastavy konal již 4. ročník koňských závodů Western hobby. Následně byl na programu Country festival, na který lákal zejména Robert Křesťan s kapelou Druhá tráva a také legendární Wabi Daněk.

Foto: Jiří Částka

Krásné kousky s koněm předváděl zejména Jaromír Čemus. foto: (c) Jiří Částka, www.MediaFoto.cz

Článek

Sobotní program začal krátce po desáté hodině, kdy na místní kolbiště nastoupilo 15 jezdců se svými koňmi, aby se následně utkali ve třech westernových disciplínách.

K vidění tak byla ukázka přesného vedení a ovládání koní, ale také slalom, nebo sprint kolem barelů. Celkovou vítězkou se stala Petra Nová z Hejnic s koněm Gazela, která si odvezla kromě poháru hejtmana libereckého kraje také finanční výhru.

Po skončení závodní části dne se diváci přesunuli na vedlejší prostranství, kde již bylo připraveno pódium a bluegrassová kapela Nudličky na něm zahájila odpolední hudební program. Na pódiu se v průběhu dne vystřídalo šest kapel - k největším tahounům programu patřila Druhá Tráva s Robertem Křesťanem, následovaná neméně legendárním písničkářem Wabi Daňkem.

Kromě kapel bylo také k vidění několik vystoupení skupiny Black and White z Hodonína s ukázkami country tanců, nebo Line dancing. Pro děti pak byla připravena na přilehlé louce Farmářská stezka odvahy, kde si mohli vyzkoušet například zatloukání hřebíků, střelbu z luku, skákání v pytli a překonávání nejrůznějších překážek.

Zajímavostí byla také možnost navštívit typické obydlí amerických indiánů zvané tee-pee s pravým chrastavským indiánem uvnitř, kde bylo možné si například vyzkoušet rozdělávání ohně bez pomoci civilizačních výdobytků.

O plné žaludky se starala místní vyhlášená restaurace, takže hlady rozhodně nikdo netrpěl. Např. klobása o velikosti dvou běžných byla vynikající a guláš jakbysmet.

Sobotního programu se účastnilo zhruba 600 návštěvníků, což stačilo k téměř plnému zaplnění kapacity areálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám