Hlavní obsah

Na faře v Ledcích u Plzně přivítali podzim při tradičním festivalu

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 20. září se na zahradě fary v Ledcích u Plzně konal tradiční festival vítající podzim, pořádaný neziskovou organizací Ledovec, zaměřenou na podporu a zlepšování života lidí s duševním onemocněním či mentálním handicapem z plzeňského regionu.

Foto: Marek Velebný

imitace dětského kolotoče

Článek

Návštěvníky akce čekal bohatý kulturní program a mj. vesnická idyla s ovečkami, prodejem vegetariánského občerstvení, ručně pletenými výrobky a pojízdnou čajovnou Seraf.

Martin Fojtíček z neziskové organizace Ledovec přivítal návštěvníky svým specifickým humorem a ukázal, že nejen Plzeň může hostit francouzský kolotoč. Fojtíček improvizovaně s kolegy z Cirkusu Paciento s maskami a přítomnými dětmi vytvořil nápodobu kolotoče se zvířátky. S nadsázkou poznamenal, že Ledce tímto mohou získat titul Evropská hlavní obec kultury.

Po veselém kolotoči Martin Fojtíček pozval návštěvníky na výstavu fotografií, z vystoupení v areálu psychiatrické léčebny, ve stodole, kde poté zahrála výborná a energická kapela Burlesque. Dále byla na programu mj. kapela ev. faráře Ondřeje Pellara Pletivo, žonglérské vystoupení party Leváka nebo muž s kytarou Iggy Gott. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám