Hlavní obsah

Na druhý ročník Bousovského šachování se sjeli šachisté ze širokého okolí

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 12. listopadu se v Základní škole T. G. Masaryka v Dolním Bousově konal druhý ročník šachového turnaje Bousovské šachování, který stejně jako vloni organizovaly TJ Auto Škoda Mladá Boleslav a Spokojený domov, o. p. s.

Foto: Petr Novák
Článek

Na turnaj do Dolního Bousova se sjeli šachisté ze širokého okolí. Kromě hráčů z TJ Auto Škoda Mladá Boleslav se zúčastnili také hráči ze šachových klubů z Bakova nad Jizerou, Nymburka, Dobrovice, Říčan i Prahy.

V kategorii dětí získal první místo Augustin Dubnička ze Šachklubu města Dobrovice, z. s., druhé místo obsadil Tomáš Zmátlík z TJ Auto Škoda Mladá Boleslav a třetí skončil Jakub Eliáš, rovněž z TJ Auto Škoda Mladá Boleslav.

Mezi dospělými se na první příčce umístil Patrik Gabriel z TJ Auto Škoda Mladá Boleslav, druhý byl Michal Křeček z DDM Sokol Nymburk a třetí Miloš Hlína z TJ Auto Škoda Mladá Boleslav.

Turnaje se zúčastnilo celkem 39 šachistů. Oproti loňskému ročníku (32 hráčů) tedy účast vzrostla. Stejně jako vloni byli přítomni hráči všech generací od dětí až po seniory. Nejmladšímu účastníkovi bylo 8 let, nejstaršímu 63. Také opět výrazně převažovali muži (ženy, resp. dívky byly pouze tři).

Partnery turnaje bylo Zahradnictví Spokojené slunce, Malyra – domácí péče, Inzert Reality a likérka Dolní Bousov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám