Hlavní obsah

Na Dni zdraví s Nadací Agel se nechala vyšetřit i Kateřina Brožová

Novinky, Radka Miloševská

Desítky osob dorazily na preventivní a dobročinnou akci s názvem Den s Nadací Agel, které bylo zasvěceno pondělní dopoledne v Poliklinice Agel v Italské ulici v Praze 2. Vyšetřit se nechala také herečka a zpěvačka Kateřina Brožová.

Foto: Lucie Husníková

Na Dni zdraví s NADACÍ AGEL se nechala vyšetřit také Kateřina Brožová.

Článek

Lidé mohli podstoupit zdarma a bez objednání vyšetření mateřských znamének, o které projevili největší zájem, měření krevního tlaku anebo si mohli zájemci nechat stanovit složení těla na přístroji InBody.

„Prevence má smysl a zkušenosti z podobných preventivních akcí z minulosti nám to jen potvrzují. Pokaždé jsme totiž u příchozích odhalili podezřelá znaménka, která bylo nutné dále dovyšetřit a i dnes jsme takové případy zaznamenali,“ uvedl MUDr. Tomáš Pospíšil, zdravotní ředitel Polikliniky Agel.

Akci přišla podpořit také herečka, zpěvačka a zastánkyně zdravého životního stylu Kateřina Brožová, která se rovněž nechala zdravotníky vyšetřit.

„Mám velmi ráda léto, sluníčko a opalování, ale na pravidelné kontroly dermatologem, které se doporučují podstoupit alespoň jednou ročně, hledám volný čas jen těžko. Proto jsem dnes ráda využila příležitosti nechat se vyšetřit a zároveň tak i trochu pomohla šířit osvětu,“ uvedla Kateřina Brožová, která svým podpisem zvěčnila svou návštěvu na „zeď slávy“ na oddělení LDN.

Den zdraví se konal pod záštitou Nadace Agel. Během celého dopoledne se mohli zájemci podrobně seznámit s prací této nadace a mohli podpořit její činnost zakoupením drobného upomínkového předmětu nebo i jen symbolicky přispět dobré věci.

„Chceme být blíže lidem a chceme, aby o nás měli co nejvíce informací, proto jsme i dnes zodpovídali přímo na místě veškeré otázky,“ prozradila výkonná ředitelka nadace Mgr. Denisa Rísová.

NADACE AGEL sídlí v Prostějově a potřebným lidem i právnickým osobám pomáhá již od roku 2011. Jen v letošním roce nadace rozdala přes 2 milióny korun. Informace, komu již nadace pomohla, včetně formuláře žádosti o nadační příspěvek, najdou zájemci na webových stránkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám