Hlavní obsah

Muzikál Muž před pultem má šanci stát se hitem divadelní sezóny

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávaná víkendová premiéra retro muzikálu Muže před pultem šumperského studia D123 sklidila od nabitého sálu bouřlivé ovace. Úderná a přitom svěží hudba, střízlivé taneční vstupy, vtipné dialogy, herecké výkony a skutečně zábavné scény - to by mělo pro hitovku letošního roku s přehledem stačit.

Foto: Tereza Schreiberová

Hanka Vonzino v roli pomatené uklízečky

Článek

Příběh muzikálu vrací diváky do roku 1982. Tedy do doby, kdy samoobsluhy nedrancovaly přeplněné vozíky a regály nebyly tak nepřehledné. Realita socialistického Pramenu je ovšem podána v přívětivé a vskutku zábavně nadčasové formě.

Běžný den ze života několika zaměstnanců a zákazníků prodejny má sílu vzbudit u diváků špetku nostalgie, kterou ovšem vzápětí zaplaší výbuchem smíchu nebo potřebou se hlouběji zamyslet. Muž před pultem si neklade za cíl otevírat vážnou diskusi, chce diváka jen pobavit, a to se mu skvěle daří.

Bláznivý Alexandr Stankuš alias vedoucí prodejny Antonín, pubertální učnice Lída v podání Zuzany Stejskalové, romantik Eda v těle Tomáše Wursta, pomatená uklízečka Hanka Vonzino, Kamil Navrátil jako zamilovaný zelinář Slávek a řada dalších - to vše v luxusním balení hodinového muzikálu s písněmi šumperáka Zdeňka C. Dočekala. 

Bohdano Pavlíková, klobouk dolů, že jste si s režisérskou taktovkou dokázala natolik potykat, abyste z amatérů udělala herce, z námětu představení a z Muže před pultem kus, který stojí za opakovanou návštěvu.

Reklama

Výběr článků

Načítám