Hlavní obsah

Muž vydávající se za Ježíše zapálil byt a skončil na psychiatrii

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 18. listopadu těsně před 19. hodinou vyjížděli kroměřížští hasiči k požáru bytu v jedné z výškových budov ve městě. Ve zdevastovaném bytě s patrnými následky požáru nalezli psychicky rozrušeného muže, vydávajícího se za Ježíše.

Foto: HZS Kroměříž
Článek

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že došlo k požáru v jednom z bytů domu pro sociálně slabé. "Sousedé ucítili kouř a podezření na požár okamžitě oznámili na tísňovou linku  s tím, že uvnitř může být nájemník," uvedl Ivo Mitáček, mluvčí HZS Zlínského kraje. 

Hasiči byli na místě požáru do jedné minuty od výjezdu z nedaleké stanice. Na bouchání na dveře ale nájemník zareagoval až pod hrozbou násilného vniknutí.  "Od první chvíle bylo zřejmé, že muž je psychicky rozrušený. Rozhovor s ním proto vedl speciálně proškolený hasič, ostatní mezitím prohledávali byt. Muž na ně volal, že je Ježíš Kristus," dodal Mitáček. Podle sousedů muž mívá agresivní chování a musí pravidelně brát léky.

Přivolaní zdravotníci nešťastníka převezli na psychiatrické oddělení kroměřížské nemocnice. Hasiči byt postupně odvětrali a překontrolovali proti případnému dalšímu rozhoření.

Vyšetřování odhalilo, že požár byl způsoben nedbalostí nájemníka, který kouřil a zapálil lůžkoviny. Oheň uhasil sám ještě před příjezdem hasičů. 

Reklama

Výběr článků

Načítám