Hlavní obsah

Muž odebírající načerno elektřinu se policii představil pod falešným jménem

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníky Městské policie Brno si v úterý 27. března přivolal k neoprávněnému odběru elektřiny obyvatel domu na Červeném kopci v Brně. Muž, který zde měl odebírat elektřinu načerno, ale nesdělil své pravé jméno ani strážníkům, ani později policistům. Ti tak žádají o pomoc veřejnost.

Foto: Policie ČR

Bezejmenný muž, po jehož totožnosti pátrají policisté

Článek

Hlídka strážníků byla nasměrována do domu na Červeném kopci do prvního patra, kde mělo docházet k neoprávněnému odběru elektřiny, tím, že se jeden jeho obyvatel připojil na chodbě k osvětlení.

Asi padesátiletý muž ale tvrdil, že mu vypadly pojistky a nemůže najít hlavní jistič, proto se dočasně připojil na světlo na chodbě. Chtěl totiž pracovat na počítači a ten mu bez elektřiny nefungoval.

Hlídka chtěla po muži doklady, ty ale neměl. „Hlídce předložil pouze nájemní smlouvu. Tvrdil, že je uvedeným nájemcem, ale přitom na opětovný dotaz hlídky pokaždé uvedl jiné datum narození. Ke zjištění totožnosti ho proto strážníci předvedli na služebnu Policie ČR,“ uvedli brněnští strážníci.

Na policii se muž představil jako pan Patočka pocházející ze Slovenska, kterému má mu být údajně 51 let. Policisté to ihned ověřili a zjistili, že muž opět lže.  

„Je více než pravděpodobné, že má muž před kriminalisty co skrývat. Pokud jste se s ním už někdy setkali, ozvěte se prosím policistům na linku 158,“ konstatoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Výběr článků

Načítám