Hlavní obsah

Muž nejdřív hladil auto, pak chtěl vzít policistovi pistoli, nakonec skončil na psychiatrii

Novinky, Vratislav Konečný

Ve čtvrtek odpoledne spatřili strážníci z Prahy 8 na parkovišti jednoho supermarketu ve Střelničné ulici muže, který se dotýkal zaparkovaného vozidla.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

„Když se ho policisté zeptali, zda je majitelem vozidla, muž odpověděl, že si auto jen prohlíží. Strážníci muže upozornili, aby se cizího vozidla už nedotýkal, protože by ho mohl poškodit,” informoval mluvčí Městské policie Praha Rudolf Rubeš.

Strážníci poté odešli a věnovali se další kontrole parkoviště. Po chvíli si však všimli, že se muž k automobilu vrátil a kromě hlazení se o něj i opíral. Na parkoviště přišla i majitelka vozidla a strážníkům sdělila, že má obavy, aby její vozidlo muž neponičil, protože v minulosti se jí už na tomto parkovišti něco podobného přihodilo.

Hlídka muže vyzvala k prokázání totožnosti. Výzva ho rozčílila, začal být agresivní a snažil se policistovi vytrhnout zbraň z pouzdra. To už strážníci museli použít obranné chvaty a posléze nasadili útočníkovi pouta.

„Na místo přivolali Policii ČR, a také rychlou záchrannou službu z důvodu pochybností o psychickém zdraví zmateného muže. Protože byl muž stále agresivní a hovořil o svých bludech a vidinách, byl po lékařském ošetření převezen do psychiatrické léčebny,” dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám