Hlavní obsah

Muž chtěl krást měď, uvízl ale na střeše elektrárny a utrpěl rozsáhlé popáleniny

Novinky, Jaroslav Beneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V neděli pět minut před dvanáctou hodinou zavolal na tísňovou linku policie 35letý muž s tím, že je na střeše elektrárny v Poříčí, že má křeče a nemůže se dostat dolů.

Foto: Jaroslav Beneš

Ilustrační foto

Článek

Muž byl dezorientovaný, a tak ho policisté na místě, které uvedl, nenalezli. Rozjelo se tak rozsáhlé pátrání, do kterého byl zapojený celý integrovaný záchranný systém.

Operačnímu důstojníkovi policie se muž po několikátém hovoru přiznal, že na střechu lezl za účelem krádeže mědi.

Po usilovném pátrání policisté nalezli místo, o kterém se domnívali, že se zde bude hledaný muž nacházet. Zapnuli tak na služebním vozidle výstražné zvukové znamení a přes telefon se muže zeptali, jestli zvuk slyší. 

Muž zvuk skutečně slyšel, a tak bylo otázkou chvilky, než policisté z Obvodního oddělení policie v Trutnově muže objevili a dostali se k němu i s hasiči a lékařem. Muž se nakonec nacházel na střeše Texlenu v Libči. 

„Lékař na místě zjistil, že muž je popálený na 20 procentech těla. Do Trutnova tedy vzlétl vrtulník, který ho transportoval na Pražské popáleninové centrum.," uvedla tisková mluvčí policie Ivana Ježková.

Muž si svá zranění s největší pravděpodobností způsobil sám, když lezl na střechu okolo trafostanice. Zde pravděpodobně došlo k elektrickému výboji, který ho popálil. 

„Celá akce byla ukončena zhruba za dvě hodiny. Zda budou policisté zahajovat úkony v trestním řízení pro podezření z trestného činu krádeže, ukáže až další vyšetřování," dodala Ježková.

Reklama

Výběr článků

Načítám