Hlavní obsah

Mostecký divadelní festival Young for young se letos koná v červnu

Novinky, Věra Domášková

Šestý ročník festivalu divadel pro mladé nejen věkem se letos uskuteční v termínu od 1. do 4. června. Všechny věkové kategorie si v programu najdou své.

Foto: archiv MDM
Článek

Tradiční festival Městského divadla v Mostě a Divadla rozmanitostí zveřejnil letošní program. Oproti předchozím ročníkům bude o poznání kratší. Organizátoři se také rozhodli ubrat z doprovodných programů.

První den festivalu bude věnován nejmenším. Program začne v  Divadle rozmanitostí pohádkou Kocour v Botách. Odpoledne naváže koncert a tančírna kapely Nedloubej se v nose, která hraje autorské písně právě pro děti. V 18 hodin uvede Západočeské divadlo Cheb Werichovo Fimfárum na Velké scéně Městského divadla v Mostě (MDM). 

Další dny nabízí dopolední představení hereckých škol JAMU, VOŠ herecké a Pražské konzervatoře vždy od 10 hodin na Komorní scéně MDM.

Večery lákají diváky na Městská divadla pražská s inscenací Kdo se bojí Virginie Woolfové?, s Veronikou Gajerovou a Veronikou Kubařovou v hlavních rolích, DNA Divadla Bolka Polívky a Podivný případ se psem v podání MDM.

Divadlo rozmanitostí propůjčí jeviště pražským divadlům Buchty a loutky a D21.

Cenu Forever young 2016 letos převezme Alois Švehlík.

Ve foyer Divadla rozmanitostí uvidíte výstavu z návrhů škol a školek z okolí Mostu k pohádce O dvanácti měsíčkách. V MDM vznikne výstava z kulis a rekvizit z neaktuálních inscenací divadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám