Hlavní obsah

Moravskoslezsko v Rýmařově opravdu šmakovalo

Novinky, Renáta Polišenská

Jarní degustační menu složené z kuchařek Jak šmakuje Moravskoslezsko pod taktovkou mistra kuchaře Roberta Zatloukala zcela zaplnilo a provonělo restauraci Hotelu Slunce v Rýmařově.

Foto: Renáta Polišenská

Mistr kuchař Robert Zatloukal servíroval kopřivovou polévku.

Článek

Domácí slivovičkou ze svahu za hotelem a ráno pečenými domácími koláčky byl přivítán každý host, který přišel v pátek 9. května okoštovat Jak šmakuje Moravskoslezsko do Hotelu Slunce v Rýmařově.

Degustační menu, které se ten večer podávalo, bylo odtajněno až na místě. „Recepty jsme vybírali s ohledem na sezónu, hosté tedy mohli ochutnat jarní čtyřbodové menu. Podávali jsme smetanově lahodnou domácí lučinu s bylinkami z hotelové bylinkové zahrádky s bagetkou, rajčátky a rukolou, kopřivovou polévku s plátky vyuzeného pstruha s kapkou olivového oleje a pažitkou, králíka na víně s pastyňákovo-bramborovým pyré a jablka v županu s ořechy, skořicí, zmrzlinou a mátou opět z naší zahrádky,” popsala menu Karla Kolibáčová, manažerka Hotelu Slunce.

Mistr kuchař Robert Zatloukal, vítěz soutěže Nanože, dodal: „Kuchařky Jak šmakuje Moravskoslezsko jsou pro laiky i restauratéry velkou inspirací. Jedná se o rodinné recepty, které lidé posílají v rámci stejnojmenného projektu Moravskoslezského kraje. Kuchaři v restauracích si však mohou recepty upravit podle sebe – stejně jako to udělali dneska my, když jsme do kopřivové polévky přidali plátek pstruha vyuzeného na pilinách a zakápli olivovým olejem. Polévka tak získala plnější a výraznější chuť. Trošku jsme si upravili i další recepty, což hosté na degustaci ocenili,” uvedl mistr kuchař, který nejen vařil, ale také celou kuchařskou show moderoval.

Akce se vydařila na výbornou a hosté odcházeli spokojení. „Další gastrovečer v restauraci Hotelu Slunce, která je partnerem projektu Moravskoslezského kraje Jak šmakuje Moravskoslezsko proběhne v říjnu. Tentokrát s vůní podzimu,” pozvala na další akci Karla Kolibáčová.

Informace o projektu Jak šmakuje Moravskoslezko včetně informací k soutěži ve sběru receptů najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám