Hlavní obsah

Moravskoslezská zásahovka excelovala v soutěži čtyř zemí

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod hlavičkou Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje slouží vynikající policisté. To se potvrdilo i minulý týden, protože policisté zásahové jednotky ze severu Moravy porazili 10 elitních družstev.

Foto: Krajské ředitelství Policie ČR Ostrava

Zásahová jednotka jezdila také na člunu

Článek

Od vítězství na šestém ročníku Mezinárodního mistrovství speciálních policejních jednotek – V4 je dělil jen kousek.

Letošní ročník mistrovství se konal od 14. do 17. června na Slovensku ve výcvikovém středisku Lešť. Přihlášeni byli policisté ze sousedících zemí, kteří v podstatě spolupracují i v běžném výkonu služby. Na startovní listině se objevilo 12 týmů ze Slovenska, Polska a Maďarska.

"Českou republiku zastupovali policisté zásahové jednotky našeho krajského ředitelství," uvedla por. Mgr. Soňa Štětínská, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Ostravě.

Týmy se skládaly z pěti členů a vedoucího. Jak policisté sdělili, letos byla soutěžní cvičení zaměřena spíše na oblast dovedností než prověření fyzičky. To ale policistům nevadilo, hodiny a dny dřiny strávené při přípravách na soutěž nejsou nikdy na škodu. Policisté používali při plnění úkolů zbraně a munici určenou pro běžný výkon služby, tedy i ostré náboje.

Policisté například šplhali po žebříku do vrtulníku, ostřelovači trefovali terče nebo se lezlo po skalách. Týmy musely také zvládnout výběh na střechu domu, následné slanění a řešení střeleckého parkuru.

Účast na mistrovství je pro policisty důležitá pro běžnou práci.

"Umožnila prohloubit spolupráci jednotlivých členů týmů a týmů samotných, protože policisté si po celou dobu konání vyměňují poznatky a zkušenosti. Prioritou závodu byla komplexní spolupráce speciálních policejních jednotek, kdy jedno družstvo plní náročný jednotně nastavený model úkolu, a ostatní mají možnost pozorovat metody, formy a úroveň splnění disciplíny," doplnila Štětínská.

Reklama

Výběr článků

Načítám