Hlavní obsah

Moravskoslezská Sinfonietta zakončí sezónu koncertem filmové hudby

Novinky, Jan Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezská Sinfonietta zakončí svou koncertní sezónu 2012/2013 velkolepým Letním koncertem filmové hudby, který se uskuteční 23. června v 18.00 ve Sportovní hale Řepiště.

Foto: Jan Soukup

plakát

Článek

V letošní sezóně to bude již 7. koncert, který pořádá tato orchestrální akademie. Přípravy na tento projekt trvaly přes rok, bylo třeba zajistit těžko dostupný notový materiál a některé skladby se musely zaranžovat.

Projektu se zúčastní 80členný symfonický orchestr a téměř 100členný pěvecký sbor, který se skládá ze 4 menších sborů: Svatomichaelský smíšený pěvecký sbor Řepiště, ženský pěvecký sbor Bohuslava Martinů Frýdek - Místek, ženský pěvecký sbor Canticorum Havířov a smíšený sbor Waldorfského lycea Ostrava.

Obsazení orchestru je pestré, poněvadž účinkující jsou z téměř všech koutů České republiky (Praha, Brno, Kroměříž, Olomouc, Pardubice, Ostrava a další). Za dirigentským pultem se představí publiku již známý a talentovaný dirigent Adam Sedlický, který je posluchačem VŠMU v Bratislavě.

Publikum bude moci vyslechnout deset nejznámějších vokálně instrumentálních skladeb jako Carmina Burana (Carl Orff), Pavana (Gabriel Fauré), Va pensiero (G. Verdi), Neodammerung z filmu Matrix (D. Davis), Dry you tears Africa z filmu Amistad (John Williams), Duels of fates z filmu Starwars (J. Williams), Carlos z filmu Single man (Abel Korzeniowski), suitu z filmu Letopisy Narnie (Harry Gregson-Williams), suitu z filmu Pán prstenů (Howard Shore) a Skyfall z filmu James Bond, kde se představí slečna Táňa Wajsová, která na tomto večeru zastoupí slavnou popovou zpěvčku Adele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám