Hlavní obsah

Módní návrhářka Marie Zelená představí šaty se znakem obce

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní otevření nové lázeňské kolonády v Sirnatých lázních Ostrožská Nová Ves bude doprovázet i malá módní přehlídka. Česká návrhářka Marie Zelená na zahájení představí krásné a originální modely vytvořené speciálně pro projekt Návraty k hodnotám.

Foto: www.mariezelena.cz

Módní návrhářka Marie Zelená.

Článek

Ceremoniál se uskuteční v pátek 20. května od 15.00 v lázeňském parku. „Modelky předvedou šaty znázorňující znak obce Ostrožské Nové Vsi a národní šaty v barvách České republiky a se státními symboly. Modely mají poukázat na význam vlastenectví – úctu k rodnému národu, a zároveň k obci Ostrožské Nové Vsi, která je moji rodnou obcí. A navíc můj prastrýc ThDr. PhDr. František Botek (6. 5. 1863 - 23. 7. 1918) byl zde totiž navíc v roce 1903 zakladatelem lázní,“ řekla přední česká návrhářka Marie Zelená.

Slavnostního otevření kolonády se mimo jiné zúčastní i zpěvačka Iveta Bartošová, pro kterou Marie Zelená vytvořila slavnostní šaty na udělování cen TýTý a v následujících měsících jí bude připravovat kolekci pro její plánované turné. Celý program uvede Martin Dejdar

Nová kolonáda má kavárnu pro téměř 100 hostů, taneční parket a zázemí pro venkovní koncerty. Součástí kolonády budou také tři obchůdky, kde se bude nabízet doplňkové zboží – lázeňské oplatky, cukrovinky či suvenýry. Dále bude v lázeňském parku vybudován i multifunkční sportovní areál (tenis, volejbal, nohejbal, stolní tenis). Vše bude propojeno novými dlážděnými chodníky s lavičkami, slunečními hodinami a dětským hřištěm.

Počítá se také s úpravou okolí sirnatých pramenů a „Slunečních lázní“, včetně vybudování stylového dřevěného altánu. "Celkové náklady na vybudování nové zóny dosáhly téměř 12 milionů korun, přičemž investice byla podpořena z evropských strukturálních fondů," uvedl generální ředitel lázní Antonín Plachý.

Večerní šaty módní návrhářky Marie Zelené oblékají známé tváře české mediální scény a finalistky prestižních soutěží krásy na mezinárodní úrovni. Je autorkou celonárodního projektu Návraty k hodnotám, v němž tvoří speciální symbolické modely pro města a kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám