Hlavní obsah

MMA zápasnice Pudilová prohrála se skandinávskou šampionkou na body

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbramská MMA zápasnice Lucie Pudilová má za sebou svůj nejtěžší zápas prozatimní kariéry. V severošvédské Umee se na prestižním galavečeru Battle of Botnia představila proti domácí hvězdě, čtyři roky neporažené šampionce Skandinávie Lině Akhtar Länsbergové a severskou ikonu pořádně potrápila.

Foto: Jitka Doubravová

Lucie Pudilová se svým trenérem Ladislavem Erdélyim, Martinou Jindrovou a Zdeňkem Švemberkem

Článek

„Tento souboj jsem prohrála, mrzí mě to. Měla jsem na ni, ale dopustila jsem se několika taktických chyb, z kterých se musím poučit. Game plan by jasně daný, ale já si neumím doteď vysvětlit, proč jsem ho nedodržela, to už se nesmí opakovat,” uvedla po zápase, který skončil na body prohrou sympatické a nadějné Češky.

Rozhodnutí rozhodčích však nebylo jednotné a mladá Příbramačka zejména ve 3. kole domácí zápasnici pořádně zatopila, což ocenila překvapivě i zaplněná hala. „Až ve třetím kole Lucka rozbalila to, co v postoji umí a Linu v přestřelce svými údery výrazně zatlačila. Na vítězství to však nestačilo. My jdeme dál, prohrát s domácí hvězdou na body není žádná ostuda, je to pryč a před námi je ještě dlouhá cesta. V té budeme rozhodně pokračovat,” uvedl trenér Lucie Pudilové Ladislav Erdélyi.

Pudilová, jež si v rámci své přípravy zatrénovala i se slavnou Martinou Jindrovou a Zdeňkem Švamberkem, v jednom z hlavních zápasů prestižního galavečera skutečně nezklamala a po vítězství ve Finsku zanechala na severu Evropy opět dobrou českou stopu. „Lidé mi fandili. Cítila jsem to už při nástupu a to přestože jsem nebyla domácí. To oceňuji," potvrdila svou současnou popularitu za sympatický projev Pudilová. Ta si ze souboje neodnesla žádné zranění a může se tak opět vrátit bez problémů k tréninku ve své Příbrami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám