Hlavní obsah

Mladoboleslavské slavnosti vína mají za sebou úspěšnou premiéru

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 16. listopadu patřil dům kultury v Mladé Boleslavi nejen znalcům vína, ale všem, kdo se chtěli dobře pobavit.

Foto: Petr Prokorát
Článek

Kultura města Mladé Boleslavi pořádala od 14 do 21 hodin poprvé akci nazvanou Mladoboleslavské slavnosti vína. A i když to byla premiéra, zdá se, že v dalších ročnících se může směle pokračovat, neboť návštěvnost předčila očekávání.

Na sále se nabízela vína všech možných druhů a značek a byla zastoupena vinařství známá i méně známá. Nechyběly ani stánky s výbornými sýry a klobáskami.

Rozhodně však návštěvníci nejen ochutnávali, ale i se dobře se bavili doprovodným programem. O ten se postarala skupina seniorských divadelníků HEČ, jazzové uskupení HOT CLUB, hudební těleso s originálním názvem 4TRIO a soubor Furiant.

Ten si pro tuto příležitost oblékl moravské kroje a zatančil svižné čardáše z Moravy a Slovenska. Na závěr akce pak představil Noc na Karlštejně trochu jinak, ale s legrací sobě vlastní. Všechny scénky měly jedno společné - číši či pohár vína v ruce.

A tak i přesto, že Mladoboleslavsko není úplně vinařským rájem a pěstitelem, okruh zájemců si tento příjemný sobotní podvečer a večer našel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám