Hlavní obsah

Mláďata tygrů jsou kluci

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mláďata tygrů, která se v ostravské zoologické zahradě narodila 2. června, jsou tři kluci. Zjistili to pracovníci zoo, kteří u měsíc starých tygřat provedli první kontrolu. Během ní určili nejen pohlaví mláďat, ale byla zjištěna i váha mláďat a zkontrolován jejich zdravotní stav.

Foto: Pavel Vlček - Zoo Ostrava

Vážení mladých tygříků

Článek

"Všichni kluci vypadají, že jsou v pořádku a mají se čile k světu. Jejich máma je zkušená tygřice, která dříve odchovala již šest mláďat," informovala Šárka Kalousková, tisková mluvčí ostravské zoo.

Důležitým úkonem při kontrole tygřat bylo také očištění kamery, která tygří rodinku ve vnitřních prostorách snímala po celou dobu pobytu v porodním boxu. Několik dní již neměli návštěvníci možnost vidět na obrazovce, která je umístěná v Pavilonu indických zvířat, ostrý obraz. Důvodem byla pavučina, kterou si přes objektiv utkal spoluobyvatel tygřího brlohu.

"Od minulého týdne už mají tygři otevřeno i do venkovního výběhu, v němž se však zatím zdržují jen krátce, ale věříme, že se postupně budou osmělovat a trávit v něm více času," dodala Kalousková.

Reklama

Výběr článků

Načítám