Hlavní obsah

Mistrovství na vyhlídce

Novinky, Radek Janka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražskou Letnou zaplní o víkendu příznivci cyklotrialu. V otevřeném mistrovství České republiky se "u kyvadla" představí nejen kompletní domácí špička, ale i řada zahraničních účastníků. Vrcholem dvoudenního programu je prestižní mezinárodní závod UCI Trials C1.

Foto: Radek Janka
Článek

Atraktivní prostředí Letenských sadů s vyhlídkou na panorama města bylo již loni v hledáčku pořadatelů Světového poháru, nakonec však Praha v kalendáři UCI chyběla. Letos už Letná o cyklotrial nepřijde. Jako dějiště národního šampionátu si ji vybrala pracovní skupina trialu při Českém svazu cyklistiky.

Domácí šampionát navíc pořadatelé doplnili o mezinárodní závod UCI kategorie C1, díky které Pražané uvidí jezdce z čela světového žebříčku UCI: Thomase Pechhackera (Rakousko), Samuela Hlavatého (Slovensko) nebo Hannese Herrmanna (Německo). Českou republiku budou zastupovat Václav Kolář, David Herka a další závodníci.

Závod C1 odstartuje v sobotu v pravé poledne kvalifikací mužské elity. Sekce jsou vybudovány přímo na ploše bývalého památníku u Metronomu. Následuje soutěž žen a závěrečné finálové jízdy mužů.

Mistrovství České republiky je rozděleno do dvou soutěžních dnů. Sobotní dopoledne je určeno mládeži do 16 let. Kromě titulu mistra republiky v něm budou závodníci a závodnice bojovat také o poslední body pro nominace na UCI Trials World Youth Games. Tam českou reprezentaci čeká obhajoba loňského světového prvenství v soutěži národních týmů. V neděli cyklotrialový víkend uzavře domácí šampionát v dospělých kategoriích elite, junior, expert a women.

Akce se koná pod záštitou primátorky hlavního města Prahy. Vstupné pro diváky je zdarma.

Program

Sobota, 23. 6.               

9:00      zahájení registrace účastníků

10:00    start MČR mládeže

12:00    UCI Trials C1, start kvalifikace elite muži

14:00    UCI Trials C1, elite ženy

16:00    vyhlášení výsledků MČR mládeže

16:30    UCI Trials C1, finále elite muži

19:00    vyhlášení výsledků UCI Trials C1

Neděle, 24. 6.              

8:00       zahájení registrace

9:00      hromadný start volného závodu mládeže a hobby

11:30    MČR v cyklotrialu: start kategorií junior, expert

13:00    MČR v cyklotrialu: start kategorií women, kvalifikace elite muži

16:00    MČR v cyklotrialu: finále elite muži

17:30    vyhlášení výsledků

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám