Hlavní obsah

Mistrovství Evropy v Hand to hand Fighting zažije Praha

Novinky, Emil Horný

Světová špička ruské obdoby MMA se tento víkend sejde na oficiálně prvním mistrovství Evropy, pořádané v České Republice. Sto padesát závodníků z dvaceti států světa se v sobotu utká v pražské sportovní hale Folimanka.

Foto: Emil Horný

1. mistrovství České Republiky v H2H

Článek

Rukopašnyj boj, jak tento sport nazývají Rusové, je obdobou v současné době velmi populárního MMA.

V Česku v podstatě nemáme závodníky, kteří by se specializovali přímo na tuto disciplínu. Navzdory tomu česká reprezentace pod vedením zkušeného trenéra Miloše Bosáka z pražského Tiger Gymu dosahuje velkých úspěchů na mezinárodním poli a na zahraničních turnajích se pravidelně umísťujeme na medailových pozicích. 

Odkud se závodníci pro tento, u nás takřka neznámí sport berou, a jaká organizace je zastřešuje, jsme se zeptali toho nejpovolanějšího, trenéra reprezentačního týmu Miloše Bosáka.

„Páteří našeho týmu jsou bojovníci, věnující se MMA. Na rozdíl od něj se v Hand to hand fightingu (anglický název pro rukapašnyj boj, také se používá zkratka H2H) používá kimono a trošku odlišné chrániče. Nicméně i tak je MMA tomuto sportu nejpodobnější, proto nejvhodnější kandidáty vybíráme právě z těchto bojovníků. Organizačně nás zastřešuje Česká asociace rukapašného boje a velmi nám pomáhá i můj domovský klub Tiger Gym, ve kterém máme možnost pořádat soustředění i pravidelné tréninky,” řekl Bosák.

Pokud tedy nemáte na sobotu program, určitě ¨vás rádi uvítáme mezi diváky na Mistrovství Evropy tohoto dravého sportu. A kdo ví, třeba vás atmosféra a zápasy nadchnou natolik, že do některé tělocvičny sami zavítáte.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám