Hlavní obsah

Miss Junior pochválila zlínského hejtmana

Novinky, Kateřina Hamr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stanislav Mišák přijal v úterý 1. listopadu odpoledne na krajském úřadě Miss Junior 2011 Zlínského kraje Barbaru Stolaříkovou. Po oficiální části setkání se ještě dlouho v přátelském duchu sedělo u kulatého stolu a debatovalo.

Foto: archiv Miss Junior

Zleva: Hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák, Miss Junior 2011 Zlínský kraj Barbara Stolaříková a ředitelka soutěží Miss Junior Kateřina Hamrová.

Článek

Osmnáctiletá studentka gymnázia si s hejtmanem povídala o své představě studia medicíny i o častém negativním dopadu vlivu médií na děti a mladistvé, tak jak to vidí kolem sebe. Hejtman ocenil, že soutěž nevybírá dívky s povinnými tělesnými rozměry, stejně tak jako skutečnost, že pravidla nepovolují pearcing ani tetování.

Barbara ocenila hejtmanův smysl pro humor při neformální diskuzi, stejně jako jeho se jí líbila původní profese pana hejtmana - zvěrolékař. V závěru setkání hejtman Stanislav Mišák probral s ředitelkou soutěží Miss Junior Kateřinou Hamrovou konkrétní představu spolupráce na příští rok.

„Jsme velice potěšení, že pan hejtman je dalším ze zástupců krajů, kteří podporují naši myšlenku – Hledáme charisma, ne ramínko na šaty! V nadcházejícím roce tedy společně na vybraných základních a středních školách představíme projekt Miss Junior, který si myslíme, že přinese naprostou novinku v oblasti soutěží krásy. Miss Junior Zlínského kraje bude, stejně jako v jiných krajích, patronkou nad vším, protože jsme přesvědčeni, že taková slečna může dát dobrý vzor svým vrstevnicím. Naše soutěž nesvazuje vítězky nesmyslnými smlouvami - naopak největší důraz klademe na vzdělání, potažmo studium," sdělila Jana Veselá z realizačního týmu soutěže Miss Junior.

"Vždyť přece můžeme být právem pyšní, že naše vítězka bude například výbornou právničkou nebo lékařkou či manažerkou, než že ji soutěž povede k tomu, aby si vybrala movitého, dobře společensky postaveného manžela, který ji zajistí. Osobní realizace dívek je pro nás podstatnou součástí budování osobnosti a získání sebedůvěry, což se domníváme, že je nejdůležitější v generaci mládeže budovat. Všude kolem sebe mladé slečny vnímají přehršel negativní reklamy, kdy jsou jako symbol krásy prezentovány doslova vyhublé kostlivky. Jen zdravá dívka může být krásná, protože krása každého člověka vychází zevnitř. A hledání vnitřní rovnováhy bývá často celoživotním oříškem,“ dodala Jana Veselá.

Už v příštím roce se tedy po školách naší republiky rozjedou týmy Miss Junior – Hledáme charisma, ne ramínko na šaty!, které přímo na místě budou dívkám ukazovat, jak si vybrat správnou cestu a jak na sobě správně zapracovat, aby uspěly nejen v soutěži Miss Junior. 

Reklama

Výběr článků

Načítám