Hlavní obsah

Mikulov už spřádá plány na letošní vinobraní

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulov se letos stane centrem oslav vína od 9. do 11. září. Přestože do druhého zářijového víkendu zbývá ještě několik měsíců, přípravy na Pálavské vinobraní jsou v plném proudu. Nedávno na něj zval v Brně i sám pan král spolu s pohanským bohem vína, a to u příležitosti veletrhu Regiontour.

Foto: Markéta Sojková

Král Václav IV. s bohem vína Bakchem lákali v Brně do Mikulovska.

Článek

Na tiskové konferenci mikroregionu Mikulovsko organizátoři vinobraní přišli s termínem, kdy zahájí předprodej vstupenek. Třídenní permanentky budou od 1. června k dostání v Turistickém informačním centru v Mikulově a v kanceláři Mikulovské rozvojové (budova mikulovského kina). Tam si je budou moci zájemci objednat rovněž na dobírku či fakturu.

V Brně došlo také na představení zbrusu nových webových stránek vinobraní  – www.palavske-vinobrani.cz. Oslavy vína mají svůj profil i na facebooku – Pálavské vinobraní 2011.

„Na letošní vinobraní lákali návštěvníky veletrhu dokonce zástupci nejvyšší, za vládce pozemské to byl král Václav IV. a za ty nebeské pohanský bůh vína Bakchus,“ zmínila Markéta Sojková, ředitelka společnosti Mikulovská rozvojová, která pro město vinobraní organizačně zajišťuje.

Podle ní se už rýsuje i program. „Určitě můžeme slíbit bohatou kulturní nabídku pro všechny věkové kategorie. Chybět nebudou šermíři, koncerty hvězd české i zahraniční hudební scény, cimbálové muziky a dechové hudby. Zkrátka nepřijdou ani rodiny s dětmi, právě ony jistě ocení přehršel soutěží, her a atrakcí,“ naznačila.

Mezi programové stálice se přitom v průběhu posledních let zařadil historický průvod, nedělní výstup na Svatý kopeček nebo Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní ve víně, jehož dějištěm se rok co rok stává mikulovský zámek. A i tentokrát bude vypraven Mikulovský expres – speciální vlak z Brna do Mikulova a zpět.

Během tří dnů bujarého veselí si přijdou na své také milovníci vybraných kulinářských lahůdek a dobrého pití. Po roce totiž v Mikulově vyroste vinařské městečko i stánky s přírodním energetickým drinkem – burčákem.

Nejbližším veletrhem, který nabídne informace o chystaném vinobraní, je ITF Slovakiatour. Koná se od 20. do 23. ledna v Bratislavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám