Hlavní obsah

Mikulov už odhaluje program vinobraní

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Pálavského vinobraní sice zbývá ještě několik měsíců, jeho program už je ale téměř kompletní. Objevují se na něm Ready Kirken, Petra Janů, Čechomor, No Name, Eddie Stoilow, Lenka Filipová, Chinaski, David Koller, Sto zvířat nebo Spirituál kvintet.

Foto: Martin Tesařík
Článek

Nejvýznamnější vinařská akce v regionu už odkrývá svoji letošní tvář. Produkční Pálavského vinobraní Irma Konešová na ní začala pracovat ještě před začátkem nového roku. Osvědčené pojetí oslav se přitom nemění, v hlavní roli zůstává víno, folklor, historie, muzika a kultivovaná zábava pro všechny věkové kategorie.

„Návštěvníci se můžou těšit na koncerty domácích i zahraničních hvězd, dechových hudeb, cimbálových muzik, historický průvod, historickou i vinařskou tržnici a gastrospeciality. Nově bychom chtěli posílit parkovací místa a vytvořit klidové zóny,“ naznačila ředitelka společnosti Mikulovská rozvojová Marcela Koňáková. Předprodej permanentek podle ní odstartuje 1. června.

Pálavské vinobraní vstupuje do 65. ročníku a uskuteční se tradičně druhý zářijový víkend, ten letos připadá na 7. až 9. září. Atmosféru oslav však navodí už ve čtvrtek Mužáci z Pohořelic, kteří zazpívají na Náměstí. Právě tam se v pátek odpoledne vinobraní slavnostně zahájí.

Aktuální informace nabízí profil na Facebooku pojmenovaný Pálavské vinobraní v Mikulově nebo webové stránky www.palavske-vinobrani.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám