Hlavní obsah

Meziobecní florbalový turnaj v Libině vyhráli žáci z Rapotína

Novinky, Petra Kucinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 24. února se v tělocvičně ZŠ Libina uskutečnilo napínavé klání mezi florbalovými družstvy ZŠ z obcí území MAS Šumperský venkov. Kdo nakonec vyhrál?

Foto: Petra Kucinová

Meziobecní florbalový turnaj pořádaný Sněmem mládeže MAS Šumperský venkov, z.s.

Článek

V pořadí osmý ročník florbalového turnaje smíšených družstev žáků druhého stupně základních škol obcí, které spadají do Místní akční skupiny (MAS) Šumperský venkov uspořádal Sněm mládeže MAS Šumperský venkov ve spolupráci se ZŠ Libina.

Do turnaje se přihlásilo 7 týmů ze 7 obcí na Šumpersku. Každý z nich přitom tvořily alespoň dvě dívky a minimálně dva hráči museli navštěvovat šestý nebo sedmý ročník. Systém turnaje byl zvolen tak, aby si každý tým zahrál stejný počet zápasů.

Do bojů o medaile postoupila družstva obcí Rapotín, Dolní Studénky, Libina a Nový Malín. Bronzovou medaili si ze souboje odnesl tým z Nového Malína, který porazil Dolní Studénky. V dramatickém finále se z vítězství nakonec radovali žáci z Rapotína, kteří vyhráli nad Libinou s poměrem 6:4. Všechny týmy obdržely za svou účast diplom a spoustu věcných cen. Ti nejlepší pak získali pohár a medaile.

Konečné pořadí florbalových družstev:

1.    Rapotín

2.    Libina

3.    Nový Malín

4.    Dolní Studénky

5.    Oskava

6.    Petrov nad Desnou

7.    Sobotín

Turnaj byl podporován obcemi MAS Šumperský venkov a projektem zaměřeným na Místní akční plány vzdělávání v ORP Šumperk.

Sněm mládeže mezi sebe přijímá nové členy

Sněm mládeže je plnohodnotnou součástí Místní akční skupiny Šumperský venkov. Tvoří jej členové z řad mládeže, kteří se svými aktivitami snaží rozvíjet region a život v obcích.

„Členem Sněmu se mohou stát všechny holky a kluci ve věku 11 – 25 let, s bydlištěm na území MAS a v blízkém okolí. Sám jsem Sněm několik let vedl a musím potvrdit, že jsem díky tomu získal spoustu zajímavých zkušeností a kontaktů, které se mi hodí dodnes,” uvedl Jakub Dolníček, současný manažer MAS Šumperský venkov a ředitel ZŠ a MŠ Dolní Studénky.

Území MAS Šumperský venkov tvoří 16 obcí: Bludov, Dlouhomilov, Dolní Studénky, Hrabišín, Hraběšice, Libina, Loučná nad Desnou, Nový Malín, Oskava, Petrov nad Desnou, Rapotín, Rejchartice, Sobotín, Velké Losiny, Vernířovice, Vikýřovice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám