Hlavní obsah

Mezinárodní gymnastickou soutěž hostila Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Ostravě se 3. a 4. května konala velká mezinárodní soutěž TEAMGYM jako Mistrovství České republiky - PROSPECT CUP ve sportovní hale TJ Ostrava ve Várenské ulici. Zúčastněné týmy seniorů a juniorů bojovaly v disciplínách akrobacie, pohybová skladba a trampolína.

Foto: Josef Zajíc

Mistrovství ČR TEAMGYM v Ostravě 4.5.2014: Pohybová skladba Sokol Královské Vinohrady . Celkově obsadilo 4. místo.

Článek

V sobotu 3. května dopoledne a odpoledne se odehrávaly závody mistrovství ČR v juniorských a seniorských kategoriích. V neděi 4. května dopoledne závodily nejmladší gymnastky.

Nejlepším pak pohár, medaile a diplomy předávaly mezinárodně známé osobnosti československé gymnastické slávy. Věra Růžičková (1928), nositelka olympijské medaile z roku 1948 z Londýna, mladým gymnastickým adeptkám přinesla historickou medaili ukázat. Spolu s ní ceny předávala také ostravská olympionička Adolfína Táčová (účastnice LOH v Římě 1960 a Tokiu 1964) ¨- její medaile mohou návštěvníci spatřit v Ostravském muzeu na výstavě Branky, body Ostrava!!! u příležitosti sportovních akcí OSTRAVA!!! Evropské město sportu 2014.

 V kategorii Junior I. zvítězilo družstvo KSG Moravská Slavia Brno - 18,950 bodu. Na druhém místě se umístilo družstvo TJ Chropyně - 16,850 a třetí příčku obsadilo družstvo TJ Sokola Řeporyje - 16,650.

Odpoledne od 13.20 hodin se na pódium dostavil rekordní počet třinácti družstev kategorií Junior II. Mezi nimi se neztratilo chlapecké družstvo z TJ Sokola Příbram.

Týmy soutěžily ve třech disciplínách:

Pohybová skladba. Tato disciplína byla nejtěžší. Vyžadovala um jednotlivce přetavený v perfektní soulad všech v družstvu. Cvičení téměř všech skupin bylo nápadité, pestré a bylo patrné, že si trenéři dali záležet na výběru hudby, která by týmu seděla. Také záleželo na cvičebním úboru. V sestavě musely cvičenky a cvičenci předvést i povinné prvky.

V akrobacii záleželo na každém jednotlivci, jak těžký zvládne prvek. Hodnotilo se provedení jako celek družstva od nástupu po ukončení cvičení.

Třetí disciplínou byla trampolína. Družstvo plnilo dvě série skoků s odrazem od trampolínky a provedení akrobatických prvků před doskokem. Opět bylo hodnoceno družstvo jako celek, kvalita provedení a náročnost prvků. Bouřlivý potlesk zazněl při skočení dvojného salta vpřed, skrčmo s perfektním doskokem.

V kategorii Junior II. zvítězilo družstvo TJ Sokola Příbram (dívky) za souhrnný počet bodů 20,750 před KSG Moravská Slavia Brno - 19,900 a třetí TJ Chropyně - 18.950.

Hlavními organizátory závodu byl Ing. Pavel Červenka, Ing. Josef Bučko, Mgr. Jana Všetečková a hlavní rozhodčí JUDr. Natálie Navrátilová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám