Hlavní obsah

Mezinárodní bluesový festival Golden Crown připomene i Petra Kalandru

Novinky, Milan Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtý ročník bluesového festivalu Golden Crown Blues Fest se uskuteční v sobotu 12. července v areálu 1. českobudějovického minipivovaru Kněžínek, RKC Nové Dvory a Haklovy Dvory v Českých Budějovicích.

Foto: www.crown-blues-fest.unas.cz

Golden Crown Blues Fest

Článek

Na festivalu vystoupí Cliff Moore & Staří psi (Velká Británie/ČR), Tom Bowling (ČR) a Petr Kalandra Memory Band (ČR).

Cliff Moore, (bratr legendárního Garyho Moore), byl od raného věku obklopen převážně světem rock’ n’rollu. Ve svých třinácti letech vystřídal bicí za kytaru a ve čtrnácti založil svojí první kapelu. Spolupracoval a hrál například s takovými hudebníky, jakými jsou Iron Maiden, Whitesnake, Reef, UFO, Ozzy Blizzard of Oz. 

Skupinu Staří psi tvoří parta muzikantů hrajících blues s rockovým nádechem, která se může pochlubit  společnými vystoupeními se slavnými skupinami jako Yardbirds, Ken Hensley SBB s Paulem Vertigo, koncerty s Nazareth, Twin Dragons, Johny Winterem a Ten Years Afrter.

Tom Bowling skládá hudbu již od svých 16 let tvořenou převážně vlastními skladbami s českými texty. Jeho vystoupení dodávají dokonalou atmosféru bluesovým večerům, které připomínají ty za velkou louží. 

Skupina Petr Kalandra Memory Band vznikla v roce 2005 jako pocta Petrovi Kalandrovi. Jejich koncerty jsou plné hitovek ale i méně známých skladeb z repertoáru Petra Kalandry, Marsyas nebo ASPM.  Večer plný pohody završí skupina písněmi, které divákum připomenou, že blues má 12 taktů.

 Další informace: www.crown-blues-fest.unas.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám