Hlavní obsah

Městský běh Karvinou už brzy napíše své jedenácté pokračování

Novinky, Ondřej Sikora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městský běh Karvinou se uskuteční 4. července od 15 hodin na Masarykově náměstí. Závod je součástí Moravskoslezského běžeckého poháru a Česko-polského poháru RYBOST 2015. Pořadatelem je atletický oddíl TJ Jäkl Karviná ve spolupráci s Běžeckým klubem SAK ložiska Karviná a Sokolem Karviná.

Foto: Ondřej Sikora

Propozice Městského běhu

Článek

Jedná se o 11. ročník závodu v centru Karviné. V hlavních kategoriích poběží muži deset a ženy pět kilometrů. V dětských kategoriích jsou připraveny běhy ve vzdálenosti 200 až 800 metrů. Prezentace probíhá od 15. hodiny, vložené běhy od 15:30 a hlavní závod začne v 17 hodin. 

Běhy se poběží na Masarykově náměstí v Karviné a hlavní závody poté v parku Boženy Němcové. Pro dospělé kategorie jsou připraveny finanční odměny, pro děti pak věcné ceny.

„Srdečně zveme všechny, kteří by si chtěli vyzkoušet závodění v historickém centru Karviné. Každý si přijde na své. Od dětí, přes kondiční běžce, až po ty závodní,” uvedl předseda AO TJ Jäkl Karviná Michal Broda.

V doprovodném programu se můžete těšit na soutěže Kid's athletics pro děti ve věku 4 - 11 let a test koloběžek Kostka. Na závěr je připravena tombola pro všechny závodníky.

Startovné činí 100 Kč za hlavní závod, 50 Kč pro kondiční běžce, mládežnické kategorie závodí zdarma. V případě nepříznivého počasí se prezentace koná na stadionu Stars.

Závod se koná za podpory Statutárního města Karviná.

Související témata:

Výběr článků

Načítám