Hlavní obsah

Město Albrechtice ožije Česko-polským přátelstvím 2013

Novinky, Petra Veselá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Městě Albrechticích to právě žije velkými přípravami. Již v sobotu 20. července od 14 hodin do místního parku Bedřicha Smetany dorazí zástupci partnerské polské obce Komprachtice, aby změřili síly s místními odvážlivci. Jedinečné setkání nese název Česko-polské přátelství 2013.

Foto: MÚ Město Albrechtice

Město Albrechtice opět po roce ožije Česko-polským setkáním.

Článek

Velkolepá akce se ve Městě Albrechtice uskuteční historicky již podruhé a volně tak navazuje na předešlý ročník. Jejím smyslem je především rozvíjet a utužovat přátelství mezi oběma partnerskými obcemi.

„Snažíme se z toho udělat tradici. Vlastně i během roku se často s Komprachtickými navštěvujeme, ale tohle by mělo být takové každoroční vyvrcholení,“ vysvětlila smysl akce místostarostka Města Albrechtice Jitka Hanusová.

O zábavu rozhodně nouze nebude. Obě obce vytvoří po jednom družstvu a to je bude zastupovat při různých disciplínách, které absolvují. To, které nasbírá nejvíce bodů, vyhrává.

„Myslím si, že víc než kde jinde u nás ale platí, že není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. Tím ale nechceme házet flintu do žita, to zase teda ne! Naše milé hosty z Polska hodláme pěkně potrápit,“ podotýká s úsměvem Jitka Hanusová s tím, že Česko-polské přátelství 2013 vypukne už s úderem 14. hodiny.

Zahájení se ujmou žáci ZUŠ z Jindřichova ve Slezsku, k odpolednímu poslechu a tanci zahraje skupina Rock Girls & Man, na místě bude také skákací hrad pro děti a pro všechny spousty dobrého jídla a pití.

Celým programem bude provázet zkušený rozhlasový a televizní moderátor Jiří Veselý, který pak od 20 hodin roztočí desky a bude se snažit všechny roztančit na diskotéce plné velkých hitů.

„Chceme, aby se všichni, jak hosté z Polska, kterých si nesmírně vážíme, vlastně, jsme kamarádi, tak také místní lidé skvěle pobavili. Program jsme vyšperkovali do nejmenších detailů. Hlavně, aby vyšlo počasí,“ dodala za pořádající Město Albrechtice místostarostka Jitka Hanusová.

Podle aktuální předpovědi má nad místem konání Česko-polského přátelství 2013 po celý den svítit sluníčko, a tak se zdá, že nic nebude bránit tomu se s hosty z Polska oddávat bezbřehé zábavě a soutěžení. Zbývá jen dodat - ať vyhraje ten lepší!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám