Hlavní obsah

Mělnické vinobraní je letos stoleté

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní mělnické jubilejní vinobraní aneb Přípitky po sto letech, to vše bude probíhat nově hned na pěti scénách. A to od pátečního odpoledne 16. září až do nedělního pozdního odpoledne 18. září.

Foto: Martin Tlustý

Mělnický zámek a vinice, to k sobě nerozlučně patří.

Článek

Letošní hlavní scéna bude na náměstí Karla IV. Country scéna se pěkně rozloží na náměstí Palackého, na tradiční jarmark narazíte u místního kulturního domu, ve vedlejším parku bude fungovat historická scéna a dětský koutek. Aby se to nepletlo, tak tradiční průvod Karla IV. bude vyrážet od kulturního domu rovněž. Nebude chybět ani ohňostroj.

Každý den bude začínat přípitkem hlavního organizátora vinobraní Zdeňka Koudelky a známého mělnického rodáka, diskžokeje Jaromíra Tůmy.

V pátečním programovém dni mimo jiné vystoupí Jazz Q, brněnský Progres, Vladimír Mišík, Arakain, Vilém Čok, Kalábůf něžný beat, Čankišou. A taky bude velký country bál.

V sobotu pěkně po ránu vystoupí místní Jarošovci, objeví se i Anna K., Janek Ledecký, Lucie Bílá. Sobotní country scéna během dne uvítá třeba Naďu Urbánkovou nebo Nerez s Klárou Vytiskovou. Tradiční průvod Karla IV. vyrazí o sedmé večer, první ohňostrojné rakety vyletí k nebi patnáct minut před devátou večerní. Noc bude patřit kapelám Burma Jones a slovenským No Name.

V neděli to v pravé poledne rozbalí Karel Vágner Family, následovat bude Marta Kubišová, George and Beatovens. Na country scéně mj. vystoupí Modrotisk, Blue Brothers i Taxmeni. Mezi dalšími se objeví objev roku, skupina Bobr chutná 2x, Tereza Černochová a třeba kapela Patrola & Šlapeto.

Podrobný program naleznete přímo na Webu Mělnického vinobraní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám