Hlavní obsah

Mažoretky z Poděbrad míří do Norska

Novinky, Michal Suchánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamatujete na rok 1994? V norském Lillehammeru bojovali sportovci o olympijské medaile. Letos v říjnu se vydává výprava nejlepších mažoretek z ČR do těchto míst znovu. Na ME pořádané organizací NBTA se kvalifikovala družstva i jednotlivci, kteří vyhráli Mistrovství ČR ve svých kategoriích.

Foto: Michal Suchánek

Daniela Průšová

Článek

I město Poděbrady bude mít své reprezentantky. Jedná se o Kláru Doležalovou, která se stala II. vicemistrem ČR v kategorii senior (sólo s rekvizitou). Její vystoupení na skladbu Bridge Over Troubled Water sice nestačilo na první místo, ale i tak byla s výsledkem a kvalifikací na ME spokojená. Klára se kvalifikovala ještě v kategorii dvojic s Ivou Semerádovou zastupující mažoretky z Ronova nad Doubravou.

Druhou reprezentantkou zastupující mažoretky z Poděbrad je Daniela Průšová. Daniela vybojovala titul Mistra ČR v kategorii junior mladší (sólo s rekvizitou na téma cirkus Humberto). V cestě za titulem Daniele stálo zhruba 50 soutěžících z celé ČR. Měla zřejmě dobrou trenérku, již zmiňovanou Kláru Doležalovou.

Z postupu na ME měla však největší radost jejich vedoucí MUDr. Romana Husáková.

Závodnice se již aktivně připravují. Společný trénink probíhá zhruba dvakrát týdně. Před ME v Norsku se ještě stihnou zúčastnit Evropského poháru v twirlingu, který se koná 31. 8. 2013 v Karlových Varech. Daniela jako soutěžící ve třech kategoriích, Klára jako trenérka a porotkyně.

Dívkám přejeme mnoho úspěchů a šťastnou cestu do Lillehammeru. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám