Hlavní obsah

Maturitní taneční představení ponese podtitul: Každý konec je novým začátkem

Novinky, František Horvát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden večer, dvě generálky, tři měsíce příprav, čtyři roky studia a pět tanečníků. Čtvrtek 5. března bude od 18:30 na Janáčkově konzervatoři a Gymnáziu v Ostravě patřit maturujícím studentům moderního tance ze čtvrtého ročníku oboru gymnázium.

Foto: Martin Krištof

Plakát k maturitnímu představení EXIT

Článek

Leona Chlubnová, Jakub Jursa, Lucie Kovářová, Dominika Kožušníková a Jiřina Sztefková – pět studentů Janáčkovy konzervatoře a Gymnázia v Ostravě, kteří po čtyřech letech představí získané zkušenosti na jevišti sálu Leoše Janáčka v budově školy.

Maturitní představení se bude tento rok poprvé týkat pouze studentů gymnaziálního oboru moderní tanec. Tvůrci se jej rozhodli pojmenovat EXIT, s podtitulem, že každý konec je novým začátkem.

„Jsme rádi, že se nám podařilo vytvořit ojedinělé představení spojující pět různorodých choreografií. Jednotlivá vystoupení proloží moderátor a medailonky vystupujících,“ uvedl eF. Horvát, režisér programu.

Během večerního programu vystoupí studenti s choreografiemi Miroslavy Mechelové, Jany Ryšlavé a Kristýny Slezákové. Tvůrci na programu uvádí čísla nová, vytvořená pouze pro tuto událost, a zároveň také tance z předchozích let studia tanečníků.

„Samostatný koncert studentů dokazuje kvality oboru, který nám bohužel příští rok končí. Celé představení nebude jen koncertem taneční větve, ale podílí se na něm i studenti dalších oborů, např. hudby a zpěvu, což je, podle mě, skvělé,“ sdělila Kristýna Slezáková, vyučující tanečních předmětů na konzervatoři.

Reklama

Výběr článků

Načítám