Hlavní obsah

Mariánské Lázně uvítají páté pokračování festivalu Kulturní ozdravení

Novinky, Jakub Vohnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jedinečném prostoru mariánskolázeňské kolonády Ferdinandova pramene opět vytryskne pramen Kulturní ozdravné kúry. Šestý ročník festivalu s přízviskem „miniKOK“ přinese od 24. do 26. května multižánrový program – od cvičení pilates, přes hlasový workshop, bleší trh až po vystoupení kapel.

Foto: Archiv: spolek švihák
Článek

V pátek na Ferdinandku zavítá Povodí Ohře. Kapela, kde se sešli sklepní rock veteráni s Chebsko-plzeňskou omladinou. V roce 2018 vydali první album, které bylo kritikou velmi pozitivně přijato. (Cena Vinyl 2018 v kategorii deska roku a nominace na cenu Apollo a Anděl). Dále zahrají brněnští Alphones, v sobotu šviháky oblíbený Jazz Cake a zpěvačka Margo.

V neděli odpoledne bude na programu kontroverzní projekt plný humoru, nadsázky a ironie - mateřská.com. Dvojice zpěvaček (Lenka Jankovská a Bára Vaculíková – Yellow Sisters) rapuje o mateřství bez růžových brýlí. Před svým vystoupením provedou návštěvníky festivalu hlasovým workshopem. Vystoupí také mladí mariánskolázeňští muzikanti ze Základní umělecké školy Fryderyka Chopina.

Pro malé návštěvníky šviháci nachystali na pátek ve spolupráci s rodinným centrem Domeček zábavnou naučnou stezku Funk Park Ferdy Pramence, v sobotu se mohou s rodiči zúčastnit kulturně-orientačního běhu s mapou a v neděli indiánské stopovačky.

„Celou zimu se těšíme, až opět otevřeme nevyužívané křídlo kolonády Ferdinandova pramene a proměníme ho v galerii, koncertní sál a místo setkávání. V pátek v 18.00 zahájíme vernisáží mladého výtvarníka Petra Domoráda. Soubor jeho perokreseb si mohou návštěvníci prohlédnout celé tři dny,” uvedla předsedkyně spolku Švihák Markéta Monsportová.

Doplnila, že Ferdinandův pramen ožije pod taktovkou Šviháka letos ještě jednou, a to na konci srpna v rámci doprovodného programu dalšího ročníku filmového festivalu Marienbad Film Festival.

Akce se koná za podpory města Mariánské Lázně a Karlovarského kraje. Vstupné je dobrovolné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám