Hlavní obsah

Manětín opět ožil stovkami táborníků z Ostrova, Karlových Varů a okolí

Novinky, Jan Bureš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už několik desítek let ožívá bývalá stará cihelna v Manětíně smíchem dětí. I letos tu ve 4 turnusech stráví krásné prázdniny nejen děti, ale i dospělí účastníci tábora.

Foto: Jan Bureš

Letos zažily děti i opravdovou svatbu.

Článek

Je tomu již více než 40 let, kdy poprvé do areálu staré cihelny v Manětíně přijeli první táborníci. Za tu dobu se mnoho změnilo, místo stanů jsou dnes v areálu zděné chatky se sociálním zařízením. Stará kuchyně byla nahrazena moderní, ale co se nezměnilo, je radost dětí, které sem z Ostrova, Karlových Varů a okolí jezdí na čtrnáctidenní turnusy.

I letos jsou celkem 4 a v každém tu stráví báječné léto přes 100 dětí. Pořadatel, Městský dům dětí a mládeže, pro ně letos připravil novou celotáborovu hru s názvem Hvězdná brána, a tak budou jednotlivé oddíly putovat po nových a dosud neobjevených planetách a setkávat se s jejich obyvateli. K tomu jim budou kuchaři a kuchařky vařit dobroty a vedoucí se postarají, aby se nikdo ani chvilku nenudil.

Malí táborníci z druhého turnusu zažili i opravdovou svatbu. Dva vedoucí se totiž kdysi právě na táboře potkali, a tak se jim stal letos celý tábor svědkem na jejich společné cestě životem.

První dva běhy jsou již skončené a většina dětí odjížděla domů se slzami v očích a slibem, že za rok se určitě vrátí. Až odjedou i ty ze čtvrtého turnusu, vystřídají je dva týdenní pobyty rodičů s dětmi. I pro ně je připraven bohatý program a lesy plné borůvek a hub.

Ani odjezdem posledního táborníka však stará cihelna v Manětíně neutichne, nastoupí stavbaři na poslední etapu rekonstrukce. Mělo by zde být postaveno posledních 5 chatek. Zatím. To vše z rozpočtu města Ostrova.

Související témata:

Výběr článků

Načítám