Hlavní obsah

Malí hasiči soutěžili v Příbrami o poháry starosty a hejtmana

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubilejní desátý ročník soutěže malých hasičů proběhl v první březnový den v tělocvičnách ZŠ 28. října v Příbrami. Svoje dovednosti zde poměřovalo celkem devět družstev rozdělených do dvou věkových kategorií.

Foto: Martin Poulíček

Soutěže se účastnili i ti nejmenší.

Článek

Své dětské týmy vyslali dobrovolní hasiči z Příbrami, Podlesí, Březových Hor či Dubna. Soutěžilo se v několika disciplínách - od těch na první pohled hasičských - hod hadicí na kuželky či zapojení hadic k hydrantu na čas, až po znalost dopravních značek, hodu šipek na terč, vázání uzlů či první pomoc zraněnému.

Zápolení dětí bylo vskutku úžasné, obě tělocvičny byly plné soutěživosti a dětského nadšení. Některé výkony byly zvláště obdivuhodné, někteří účastníci zvládali dopravní značky lépe, než žák v autoškole, a i ti nejmenší, kteří ještě ani do školy nechodí, si uměli s hasičskými hadicemi zkušeně poradit.

V kategorii starších zvítězili hasiči z Podlesí, mladší kategorii ovládli hasiči z Březových Hor. Ceny si však odnášeli všichni, ať se již jednalo o kšiltovky nebo dárkové tašky s drobnostmi od města Příbrami či Středočeského kraje.

Pro ty nejlepší byly samozřejmě připraveny medaile a poháry, nechyběly ani dorty nebo sportovní potřeby. Slavnostního předávání cen se zhostili starosta Příbrami Pavel Pikrt, místostarosta Příbrami Václav Černý a hejtman Středočeského kraje Josef Řihák. Na soutěž se přišel podívat také příbramský uvolněný radní Juraj Molnár.

„Je skvělé, že se soutěž koná již deset let, to je krásná tradice. Líbí se mi zdravá bojovnost a smysl pro fair play u dětí. V budoucnu z nich budou určitě skvělí dobrovolní či možná i profesionální hasiči, kteří budou zachraňovat majetek i životy nás ostatních. Děkuji organizátorům, rozhodčím a všem, kteří se na přípravě i realizaci podílejí,” zhodnotil soutěž hejtman Řihák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám