Hlavní obsah

Malé panenky i velké loutky zvou na víkendovou prohlídku na zámek v Mníšku

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes a zítra 30. a 31. července můžete na mníšeckém zámku kromě klasických prohlídek navštívit módu na panenkách a dozvědět se hodně zajímavého o historii odívání nebo se podívat s dětmi na prohlídku Loutkovou.

Foto: Jana Digrinová

Zámek Mníšek pod Brdy nedaleko Prahy prošel náročnou rekonstrukcí. Nabízí programy pro velké i malé návštěvníky.

Článek

Komentovaná výstavka vývoje módy od starověku až po současnost je otevřena na zámku Mníšku pod Brdy.

Navštivte módní přehlídku, kde jako manekýnky vystupují panenky Barbie, kterých je na 70, a nechybějí ani jejich mužské protějšky - Kenové. Prohlídky jsou vhodné i pro děti. Uvidí princezny, královny i krále. Dospělí jistě ocení zasvěcený výklad, při kterém se dozví spoustu zajímavostí.

V 15. století bylo moderní cinkat zvonky a rolničkami. V 17. století  se ve Španělsku nosilo tak velké okruží, že se říkalo, že Španělé nosí hlavy na talíři. Možná vás zaujme, že až ve 2. polovině 18. století se děti přestaly oblékat do zmenšenin šatů pro dospělé.

To vše a spoustu dalšího se dozvíte, když poslední červencový víkend zavítáte na zámek Mníšek. Ve stejné době také zveme rodiny na dětské prohlídky, které vedou po trase se soukromými pokoji posledních majitelů Kastů. Navštívíte koupelny nebo dětský pokojíček a na konci dva hostinské pokoje, ve kterých vás přivítají pohádkové loutky v životní velikosti. Seznámíte se třeba s vodníkem, princeznou Růžičkou, tatíčkem králem nebo čertíkem Brdíkem.

Délka programů je přizpůsobena dětskému návštěvníkovi, pohybuje se kolem třiceti minut. Na konci prohlídky čeká děti sladké překvapení.

Více o prohlídkách na: http://www.zamek-mnisek.cz/zamek-detem/

Během srpna jsou programy pro rodiny s dětmi připraveny každý víkend. 13. srpna se těšte na oblíbenou podvečerní prohlídku s živými pohádkovými bytostmi - andělem a Bílou paní.

Reklama

Výběr článků

Načítám