Hlavní obsah

Má vlast doputovala na Svojanov

Novinky, Květa Korbářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrad Svojanov se zapojil se do projektu nazvaného Má vlast cestami proměn, který pořádá Asociace Entente Florale CZ - Souznění, z.s. ve spolupráci s Národní kulturní památkou Vyšehrad. Ještě do konce měsíce můžete dát oblíbené památce svůj hlas.

Foto: Květa Korbářová

Výstava Má vlast cestami proměn ke stejnojmennému projektu doputovala na hrad Svojanov.

Článek

Partnery projektu jsou kraje České republiky a celá řada dalších organizací a institucí. Součástí je i putovní výstava, která se po zahájení v Praze rozjela do různých koutů naší země. Výstava ukazuje, jak lidé zvelebili zchátralé stavby a proměnili krajinu v českých obcích.

Má vlast cestami proměn dorazila na hrad Svojanov. „Nabídku jsme uvítali, protože můžeme prezentovat rekonstrukci, kterou hrad v posledních jedenácti letech prošel,“ uvádí kastelán Miloš Dempír.

Část putovní výstavy, kterou mohou výletníci vidět u svojanovského domu zbrojnošů, se skládá ze sedmi trojstranných panelů. Na tabulích najdou návštěvníci kromě samotného hradu Svojanov, také další pamětihodnosti, kapličky, ale i vlaková nádraží.

V souvislosti s putovní výstavou je hrad zapojený rovněž do právě probíhající soutěže, kde mohou lidé ocenit proměnu památky svým hlasem. „Budeme rádi, když nám kdokoliv z veřejnosti dá svůj hlas a ocení tím změny, které se na Svojanově podařilo zrealizovat,“ říká Miloš Dempír. Příznivci hradu mohou hlasovat na odkazu http://cestamipromen.cz/hlasovani

Výstava k projektu Má vlast cestami proměn na Svojanově setrvá do konce dubna.

Další informace na http://www.svojanov.cz a https://www.facebook.com/svojanovcz/

Reklama

Výběr článků

Načítám