Hlavní obsah

Lékaři Nemocnice Šternberk operují na moderním operačním stole

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na novém moderním operačním stole jsou nyní operováni pacienti Nemocnice Šternberk. Moderní vybavení v hodnotě přesahující 2,5 miliónu korun bude využito na traumatologickém sále pro nejrůznější druhy operací.

Foto: archiv nemocnice

Moderní operační stůl bude využíván pro operace dospělých i dětských pacientů ze Šternberku a okolí.

Článek

Nový operační stůl nahradil starší typ, který byl v nemocnici využíván přes 15 let. „Nový stůl plní náročné požadavky současné medicíny. Největší přínos znamená pro operované pacienty, ale také zjednodušuje práci lékařům a ostatnímu sálovému personálu. Větší pracovní komfort zajistí také anesteziologům,“ uvedl primář chirurgicko-traumatologického oddělení MUDr. Jan Smetka s tím, že na novém stole mohou operovat pacienta s váhou až do 350 kilogramů. 

Příslušenství k operačnímu stolu umožňuje správné polohování pacienta. Pomocí dálkového ovládání je možné plynule měnit polohy pacienta nebo dokonce i jednotlivých částí jeho těla v průběhu operace podle potřeby operatéra. Operační stůl má také antidekubitní polstrováním s dynamickou pěnou, které je nezbytné při každé operaci.

„Nový stůl navíc díky variabilitě umožní jednodušeji provádět i některé typy operací za použití perioperačního rentgenu. Stůl je také možné i dále upravovat na základě přání uživatelů. Extrémně dlouhý podélný posuv rentgenové nekontrastní operační desky nabízí skvělou přístupnost pro rentgenové posuvné C-rameno i pro operační tým,“ řekl primář Smetka. 

Moderní operační stůl bude využíván pro operace dospělých i dětských pacientů ze Šternberku a okolí. „V současné době má chirurgicko-traumatologické oddělení dva moderní operační stoly, přičemž každoročně se ve šternberské nemocnici provádíme více než 1800 operačních zákroků,“ dodal primář Smetka.

Reklama

Výběr článků

Načítám