Hlavní obsah

Lékař pro děti a dorost nově ordinuje v nové ambulanci přímo v Nemocnici Šternberk

Novinky, Radka Miloševská

Nemocnice Šternberk od 1. června rozšířila nabídku svých služeb o ambulanci praktického lékaře pro děti a dorost. Ordinace bude spolupracovat s navazujícími obory přímo v nemocnici, čímž se výsledky testů a celé řady dalších vyšetření klientů zkrátí na minimum.

Foto: Barbora Olejníková

Dětská ordinace sídlí ve šternberské nemocnici v prostorách stávající všeobecné dětské a příjmové ambulance.

Článek

Dětská ordinace sídlí ve šternberské nemocnici v prostorách stávající všeobecné dětské a příjmové ambulance, která se přestěhuje do nových prostor blíže k dětskému lůžkovému oddělení.

„Důvod, proč ambulance vzniká, je zejména zvyšující se věk praktických dětských lékařů a nedostatek lékařů nových, kteří by péči o děti převzali. Zejména v našem regionu je věková skladba praktických lékařů pro děti a dorost výhledově nepříznivá. Nechceme, aby děti dojížděly 30 až 60 minut někam daleko jenom proto, že nemohou sehnat svého praktika,“ uvedl MUDr. Štěpán Malec, primář dětského oddělení Nemocnice Šternberk.

Ambulance klientům poskytuje standardní péči poskytovanou praktickými dětskými lékaři, tedy preventivní prohlídky, očkování, akutní prohlídky dětí, dispenzarizaci některých chronických dětských onemocnění či návštěvní službu. Velkým bonusem nové ordinace je blízkost komplementu nemocnice i případná spolupráce s dětským oddělením.

„Odběry krve a dalších vzorků můžeme provést kdykoliv. Nejsme vázání odběrovými hodinami. Rentgen, ultrazvukové vyšetření máme k dispozici v areálu nemocnice a výsledky vidíme ihned. Chirurgické, případně i neurologické vyšetření a další spolupracující obory jsou také blízko naší ambulance. Pacienti tak nemusí nikam zdlouhavě chodit nebo dojíždět,“ popisuje primář Malec výhody ambulance sídlící přímo v Nemocnici Šternberk.

Reklama

Výběr článků

Načítám